Kağızman HDP ile yeniden hayat bulacak

Hizmet görmeyen yerlerin başında gelen Kağızman’da HDP Belediye Eşbaşkanları M. Emin Aras ve Gögercin Aras, Kağızman halkıyla eşit temsiliyetle, kadının gücünü ön planda tutan bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini söyledi.

Kars’ın Kağızman ilçesinde kayısı, elma, dut, vişne, kiraz gibi birçok meyve yetişmesine rağmen, devletin yanlış tarım politikalarından dolayı istediği üretimi ve kazancı elde edemiyor. HDP Kağızman Belediye Eşbaşkanları M. Emin Aras ve Gögercin Aras, 31 Mart Yerel Seçimlerinde sonra, Kağızman Belediyesini kazandıkları taktirde, Kağızman ilçesini kuracakları tarım kooperatifleriyle yeniden tarım bölgesi yapacaklarını söyledi.

‘KADININ EMEĞİNİ ÖN PLANDA TUTACAĞIZ’

HDP Kağızman Belediye Eşbaşkanı adayı Gögercin Aras, HDP’nin eş başkanlık sistemi ile kadının köleci zihniyetine karşı, tarihten günümüze kadar kazandığı en büyük söz ve yetki sistemi olduğunu söyledi. “Bu küçük bir adımdır ama kadının kaybettiği değerlerle kıyaslanırsa oldukça büyük psikolojik alt değerlere sahiptir” diyen Aras, eş başkanlık sitemiyle kadının kendine olan güveni ve gücünü gösteren bir mekanizma olduğunu belirtti.

Dünya henüz kadının toplumda yetki sahibi olduğu, bu kadar gelişmiş bir mekanizma olmaması bakımından önemli olduğunu dile getiren Aras, “Öncelikle kadınlara dayatılan kölelik ruhu ve sadece ev işi yapıp her alanda geri planda tutan, bunun kader olduğuna inandıran tüm feodal zihniyetlere karşı, kadının emeklerini topluma ve dünyaya anlattığımız gün, sömürüden kurtulup kadının değerini kadına bahşettiğimiz en eşit temsiliyetin gerçek anlamını anlatmış oluruz” dedi.

‘KADINLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ’

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşama aktif katılmaları için belediye bünyesinde meslek kazandırma kursları açacaklarını vurgulayan Aras, “Kadınlar, kendi öz ekonomik özgürlükleri için yörenin kendine has reçel, pestil, pekmez, kayısı gibi el emeklerini ön planda tutacağız. Bu amaçla kooperatifler kurup, tanıtımları yapacağız.

Ayrıca bölgemizde gerçekleşen ittifak sadece bu iki partiyle sınırlı değil. Çürümüş faşist duygularla hareket eden diğer partiler de bu kirli ittifaka dahil olmuşlardır. Topluma hizmet sistemi olan belediyeciliğe soykırımcı bir zihniyetle yaklaşarak bir varlık yokluk savaşına çevrilmeye çalışılıyor. Sadece siyaset diliyle değil, fiilen de bölgeyi karıştırıp savaştan beslenmeye çalışılmaktadırlar” diye konuştu.

‘KATILIMCI, ŞEFFAF VE DEMOKRATİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI ORTAYA KOYACAĞIZ’

Kağızman halkının HDP’ye büyük destek verdiğini belirten HDP Kağızman Belediyesi Eşbaşkanı M. Emin Aras, esnaf ziyaretleri, mahalle ve ev çalışmaları şeklinde seçim çalışması yürüttüklerini söyledi. “Belediyecilik anlayışımızda, partimizin politik hedefleri doğrultusunda, katılımcı, şeffaf ve demokratik belediyeciliktir” diyen Aras, “Kağızman’ın yaşadığı sorunlar, şehir belediyeciliğin iyi kavranmamasından kaynaklanan, gelişi güzel planlamadan kaynaklan alt yapı noksanlığı ve kent estetiğinin tamamlanmaması söz konusudur. Çocuklarla ilgili hiç bir çalışmanın olmaması, aynı zamanda kadın ve gençliğe yönelik hiç bir faaliyetin bulunamaması ile birlikte ekonomisinin geliştirilmesi yönün de bir çabanın olmadığını görüyoruz. Temel sorunlar olarak eksik altyapı içme suyu ve şehir trafiği bulunuyor” dedi.

‘BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Belediyeyi kazandıkları taktirde birçok projeyi hayata geçireceklerini dile getiren Aras, şöyle konuştu: “Çocuk parkları, kreş, gençlik kültür merkezleri, kadın merkezleri, kooperatifleşmeleri hayata geçireceğiz. Yılda en az 40 öğrenciye burs vereceğiz, öğrencilerin ulaşım sorununu çözeceğiz. Engeli vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlamak ve altyapıları onlara da uygun hale getirmek gibi birçok insani çalışmalar yapacağız. Yaşlı ve bakıma muhtaç hastaların evlerinde bakılmasına yardımcı olacağız. İhtiyaç sahibi yoksullara 70 m2’lik evler yapmak ve yayla turizm geliştirmek, ilçemizin tanıtımına yönelik kültürel faaliyetler yapacağız.”