Kadro gelmeden işçi tasfiyesi

Taşeron işçilere kadro verileceğinin gündeme gelmesinden itibaren Van'da başlayan işçi tasfiyesi, yasadışı tasnifle devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kendi bünyesinde çalışan tüm taşeron işçilere, PKK ile bağlantıları olup olmadığına dair oluşturduğu Araştırma-Tespit Komisyonu çalışmaya devam ediyor. Kayyum atanan belediyeler ile diğer devlet kurumların da kadro öncesi tasfiye hızlandı.

ANF tarafından daha önce ele geçirilen belgeye göre; Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kendi bünyesinde çalışan tüm taşeron işçilere, PKK ile bağlantıları olup olmadığına dair Araştırma-Tespit Komisyonu oluşturmuştu. YYÜ, işçilerin PKK ile bağlantıları olup olmadığına dair araştırma-tespitlerine devam ediyor. AKP tarafından taşeron işçilere kadro verileceği iddialarından sonra Van’da devlet kurumlarından çalışan yüzlerce işçi, çalıştıkları kurumlardan çıkarıldı.

Son bir hafta içinde kayyum atanan DBP Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 180 kişi işten çıkartıldı. İşten çıkarmanın diğer belediyelerle birlikte devam edeceği belirtiliyor. YYÜ’nün taşeron işçilere yönelik Araştırma-Tespit Komisyonu'nun çalışması sonucu yüzlerce işçinin işine son verilecek.

YEMİNLİ İFADE İSTİYOR

YYÜ Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği'nin yazısı gereğince oluşturulan Araştırma-Tespit Komisyonu'na başkan olarak atanan Prof. Dr. Yusuf Uzun, kendi imzasıyla çalışanlar için gönderdiği yazıda, şu skandal ifadeler (yazım hatalarına karışılmadı) yer aldı: "Komisyonumuz tarafından hakkında araştırma başlatılan ve aşağıda ismi belirtilen Üniversitemiz (Hastane Firma Elemanı) Personeli hakkında yapılacak olan araştırmaya esas teşkil etmek üzere, adı geçenin FETÖ, PKK, DHKPC vs. terör örgütleriyle iltisaklı olduğu veya destek verdiği iddialarına ilişkin bilgi ve belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Adı geçen personelin, söz konusu terör örgütleri ile iltisaklı olup olmadığı, örgüt lehine yazılı, görsel veya eylem olarak destek verip vermediği ve konu ile ilgili diğer hususlar hakkında yeminli ifadenizin yazılı olarak komisyonumuza verilmesini rica ederim.”