Hüseyin Demircioğlu Akademisi'den Namaz'a ilişkin açıklama

MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı: "Baran Serhat'a yönelik Türk MİT'i ve Erdoğan'ın saray yönetimi tarafından bizzat planlanıp uygulanan bu alçakça saldırının hesabını mutlaka soracak, sana ve bütün şehitlere devrimi armağan edeceğiz."

MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, Rojava’da şehit düşen Bayram Namaz’a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Akademi Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Bayram Namaz (Baran Serhat) yoldaş, sömürgeci faşist diktatörlüğük tarafından alçakça bir saldırıyla Rojavanın Serekaniye kentinde katledildi. Bu saldırı, İsrail vari bir tarzda Türk MİT'i ve Erdoğan'ın Saray yönetimi tarafından çok özel bir şekilde planlanıp uygulanmıştır. Saldırı, Daiş'in yenilgisinin açıklandığı güne denk getirilerek de ayrıca mesaj verilmiştir.

Baran Serhat yoldaş neredeyse bütün ömrünü devrim  ve sosyalizme adayan yenilmez bir devrimci komünist kişilik ve kimliktir. O, baş eğmez çelik iradeli duruşuyla her alanda örnek olmayı başardı. İşkencelerde sır vermedi, ölümüne direndi. Zindanlarda direnişi yükseltti. Parti çalışmasının hemen tüm alnlarında yer aldı. Çok kritik süreçlerde özel roller oynadı.  Partinin kurucu kadrolarından ve parti önderlerinden biri olarak partinin gelişiminde değerli katkılarda bulundu. Partinin Kürdistan çalışması onunla yeni bir düzeyde var oldu. Rojava devriminin gelişmesi ve kazanımlarının korunması için canla başla çalıştı. HBDH'ın kuruluşu ve gelişiminde büyük katkıları oldu.

BARAN SERHAT YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDECEK

Baran Serhat yoldaş devrimci romantizmiyle yaşam ve moral doluydu. Son derece mütevazi, ancak bir o kadar da iddialıydı. Savaşta olduğu kadar yaşamda da devrimciliğin çıtasını hep yüksek tutmayı başardı. Tam bir görev insanı, her dönemin devrimcisi, yetenekli ve çok yönlü bir önder ve politik askeri sorunlara hakim ve çözüm gücü yüksek yaratıcı bir komutandı. O yetenekli bir propagandacı olduğu kadar, güçlü bir örgütçü  ve sarsılmaz bir pratisyendi. Büyük emekleriyle sayısız kadronun ve savaşçının ve parti örgütlerinin hazırlanmasında ve konumlandırılmasında özel  roller oynadı. Umudun güçlü taşıyıcısı ve bayraktarıydı. Baran Serhat yoldaş çok yönlü bir kadro ve önderlik prototipi olarak devrimci ve komünist güçlere ve halklarımıza yol gösterecektir.

MUTLAKA İNTİKAMINI ALACAĞIZ

Partimizin MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Baran Serhat yoldaş erdemleriylei emekleriyle ve tarihsel süreklilik konumuyla asla unutulmayacak, Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu devriminde her zaman başburulabilecek büyük bir moral güç olarak tarihe geçecektir. Onun yerinin doldurulmasının güç olduğunu biliyoruz. Bu boşluğu doldurmak için daha fazla özneleşerek sürece yanıt olacağız. Ondan devraldığımız devrim ve sosyalizm bayrağını canımız pahasına hep yükseklerde tutacak ve mutlaka zafer buçlarına dikeceğiz. Şimdi Baranlaşma ve bereketli devrim toprağında dalbudak salarak onun yarım bıraktıklarını tamlama zamanı. O, aklı ve devrimci iradesiyle, ilkeli duruşu ve tutarlılığıyla, emekçiliği ve mütevaziliğiyle, koparıp alma ve akıntıya karşı kürek çekmesiyle, yüksek halk sevgisi ve derin yoldaşlığıyla yol göstermeye devam edecek, kuvvet kaynağımız olacaktır.

     Baran yoldaş sen rahat uyu! Uğruna bütün ömrünü ortaya koyduğun devrim, sosyalizm ve komünizm ideallerin er geç muzaffer olacaktır. Sömürgeci faşist diktatörlüğü parçalayarak tarihin çöplüğüne atacak ve Türk MİT'i ve Erdoğanın saray yönetimi tarafından bizzat planlanıp uygulanan bu alçakça saldırının hesabını mutlaka soracak, sana ve bütün şehitlere devrimi armağan edeceğiz. Bu sözümüzdür ve mutlaka kazanacağız!”