HSM: Kürt halkı özgür Kürdistan hedefine ulaşacaktır

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, 1 Haziran 2004 hamlesinin 14’üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kürt halkının “Özgür Kürdistan, Demokratik Ortadoğu hedefine ulaşmayı başaracağını” kaydetti.

HSM Karargah Komutanlığı yazılı mesajında, 1 Haziran hamlesini kutladı. Mesajda, “Önder APO şahsında Kürdistan halkına dayatılan Uluslararası Komplo'nun inkar ve tasfiye konseptine karşı Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye amacıyla başlatılan tarihi 1 Haziran Atılımı’nın 14’üncü yıldönümünü Önderliğimize, tüm halkımıza ve tüm mücadele güçlerine kutluyoruz” denildi.

HSM, “Bu tarihi adımın mimarları olan Erdal, Adil ve Nûda yoldaşlardan Delal Amedler’e kadar bu süreçte kahramanlık destanları yaratarak şehadete ulaşan tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, onlara verdiğimiz sözü bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz” diye ekledi.

Mesajda devamla şu ifadelere yer verildi:

“Mücadele tarihimizin en önemli atılımı ve halkımızın var olmasında büyük rol sahibi olan Şanlı 15 Ağustos Atılımı Kürdistan halkına karşı uygulanan soykırımla yok etme sürecine dur diyerek Kürt Sorununu açığa çıkardı. Bu tarihi atılım, üstü örtülmek ve yok sayılmak istenen Kürt Halk Gerçekliği’ni ve Kürt Sorunu’nu Türkiye ve dünya gündemine taşımayı başardı. Bunun gerçekleşmesi ardından Önder APO 1993 newrozunda mücadelemizde yeni bir süreci başlatarak Kürt sorununda demokratik çözümü önemli bir seçenek olarak gündeme koydu. Ancak Önder APO’nun 1993, ‘95 ve ‘98 yıllarında ateşkeslerle geliştirdiği demokratik çözüm arayışları Türk soykırımcı, sömürgeci devlet anlayışı tarafından sürekli bir biçimde imha ve tasfiye ile cevaplandırıldı. Önderliğimiz şahsında hareketimize ve halkımıza karşı saldırı dalgası uluslararası komplo biçiminde daha da tırmandırıldı. Bütün bunlara rağmen Önderliğimiz 2 Ağustos 1999 yılında yeni ve köklü bir süreci başlattı. Hareketimiz bu süreç temelinde tek taraflı bir biçimde çatışmasızlık sürecini uyguladı. Beş yıl boyunca hiçbir askeri eylem durumu yaşanmadı.

Bütün bu yapılanların temel nedeni Kürt sorununda barışçıl, demokratik çözüm zeminini olgunlaştırmak ve kalıcı barışı geliştirmekti. Önder APO bu beş yıl boyunca çok yoğun çabalar sergiledi. Önderlik ve hareketimiz tarafından çeşitli çözüm deklarasyonları yayınlandı. Ama bütün bu çabalara rağmen sömürgeci, soykırımcı inkar zihniyetinden vazgeçmeyen Türk devleti soykırım ve imha politikasını ısrarla sürdürdü. Gerçekleşen uluslararası komplonun amacı olan tasfiye siyasetinde ısrar etti. Bununla kalmayıp ihanetçi, çeteci bir grup eliyle hareketimize karşı içe dönük operasyonları geliştirerek tümden tasfiyeyi hedefledi.

Uluslararası komplonun desteğini arkasına alan bu sömürgeci, soykırımcı zihniyet 2002 yılından itibaren iktidara gelen AKP tarafından daha sinsi ve alçakça yöntemlerle soykırım sürecini tamamlamaya yöneldi. Buna karşı hareketimizin meşru savunma çizgisi temelinde geliştirdiği 1 Haziran Hamlesi çok tarihi bir hamle olup, 15 Ağustos’un direniş geleneğini yeni bir aşamada sürdüren, özgürlüğü ve kesin zaferi hedefleyen bir hamle olarak pratikleşmiştir. 14. Yıldönümünü karşıladığımız 1 Haziran hamlesi ile başlatılan gerilla ve halkımızın serhıldan direnişlerinde büyük kahramanlık destanları yaratılarak uluslararası komplo sonuçsuz bırakılmış, AKP’nin soykırımcı sinsi politikaları ve imha saldırıları tümüyle etkisiz kılınmıştır. İmralı İşkence Sistemi’ne karşı Önder APO’nun insanüstü bir irade, sabır ve metanetle sergilediği direnişle Özgür İnsan iradesini ortaya koyması, halkımızın ve Kürt siyasetinin büyük fedakarlıklarla direnişi, Kürdistan kadınının ve gençliğinin HPG saflarında APOCU fedai ruhla tarihi bir direnişi sergilemesi temelinde bugün, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi çözüm ve sonuç alma aşamasına ulaşmayı başarmıştır. Önder APO’nun paradigması ekseninde gelişen bu direniş Kürdistan devrimini bir Ortadoğu devrimine dönüştürerek, bu mücadeleyi halkların umudu haline getirmiştir.

Bugün Kürdistan’ın dört parçasına ve bölgeye yayılan Özgürlük Mücadelesi Tarihsel 1 Haziran Hamlesi’nin 15. yılını büyük bir hamle ile karşılamaktadır. Sadece Kuzey Kürdistan’da değil, halkımızın tüm parçalardaki kazanımlarını hedefleyen faşist AKP-MHP devletinin hiçbir kural tanımayan saldırganlığına karşı halkımız Kuzey’de, Güney’de ve Rojava’da geliştirdiği ve geliştireceği direnişle bu soykırımcı sömürgeci zihniyete gereken cevabı verecek, Özgür Kürdistan, Demokratik Ortadoğu hedefine ulaşmayı başaracaktır.

1 Haziran hamlesinin 15. yılında, mücadelemizin içerisine girmiş olduğu bu tarihi aşamada 35 yıllık tecrübeye dayanan Kürdistan Özgürlük Gerillası APOCU fedai ruhla üstüne düşen görevlerin gereğini yerine getirmeyi bilecektir. Önder APO’nun felsefesi, kahraman şehitlerimizin çizgisi, her zaman tüm gerilla güçlerimizin temel güç kaynağı olacak ve bu güçle başarıyı kesinleştirecektir. Taktik ve teknik hakimiyeti profesyonel bir biçimde icra edecek olan Kürdistan Özgürlük Gerillası 1 Haziran atılımın 15. yıl mücadelesini Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşüne dönüştürecek ve kesin başarıya kilitlenerek kazanmasını bilecektir. Bu tarihi dönemde Kürdistan gençliğinin ve yurtsever halkımızın üstüne düşen görevlerin gereklerini yerine getireceklerine inanıyor, tüm halkımıza ve Kürdistan Özgürlük Gerillasına yeni mücadele yılında üstün başarılar diliyoruz.”