HSM: Egîd yoldaşın ruhu özgürlüğün yegâne teminatıdır

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Kahramanlık Haftasını kutlayarak, “Egîd yoldaşın kahramanlık duruşu ve ruhu halkımızın özgürlüğünün yegâne teminatı olduğu gibi, Egîd yoldaş da her daim halkımız tarafından anılacak gerçek bir kahramandır” dedi .

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Kahramanlık Haftası’na ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Komutanlık,Özgür yaşam, halklar açısından elde edilebilecek en büyük onur ve ulaşılması gereken en güzel tutkudur. Tarih boyunca özgürlüğünü elde etmiş tüm ezilen sınıf ve halklar kahramanlarının yazdıkları büyük destanlar sayesinde bu büyük onura erişmişlerdir. Kahramanlık, bir halkın, bir ülkenin varlığı ve özgürlüğü için en önde yürüyen, halkı önündeki tehlikeyi derinden sezerek, zor günleri aşmak için büyük bir kararlılık, coşku ve enerjiyle ileri atılmak demektir. Bundan dolayı halkların özgürlük tarihinde halk kahramanlarının çok özel bir yeri vardır. Bu nedenledir ki, bir halkın kahramanlık günleri o halkın zulme, sömürüye ve yok olmaya karşı umudunu, direnişini ve varlığını kesinleştirmenin ifadesi olmaktadır” dedi.

“Apocu Direniş Mücadelesi’nde de Kahramanlık haftası aynı şekilde direnişin, dirilişin, varlığını korumanın ve özgürlüğünü sağlamanın kesinleştirildiği günleri ifade etmektedir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Kürdistan halkı yıllardan bu yana Çağdaş Kawa Mazlum Doğan yoldaşın büyük kahramanlık eylemini gerçekleştirdiği 21 Mart günü ile ölümsüz komutanımız Mahsum Korkmaz (Egîd) yoldaşın Gabar Dağları’nda şehit düştüğü gün olan 28 Mart tarihleri arasındaki bir haftalık süreci “Kahramanlık Haftası” olarak kutlamakta; halkı için kendisini feda eden ve kahramanlık destanları yazarak zaferin garantisi olan yiğitlerini anmaktadır.

EGÎD YOLDAŞIN RUHU ÖZGÜRLÜĞÜN YEGÂNE TEMİNATIDIR

Bir “Ulusal Halk Kahramanı” olarak ölümsüz komutanımız Egîd yoldaşın kahramanlık duruşu, yok edilmek istenen Kürdistan halkının varlık savaşında halkımızın erimenin eşiğinden dirilişe taşınmasını beraberinde getirmiştir. Kürdistan’da gerilla mücadelesini geliştirmenin zorunluluğuna inanarak bu mücadelenin öncülüğünü yapan komutan Egîd yoldaşın bizlere bıraktığı miras, Kürdistan’da kendi özgürlüğü için savaşan birey ve toplum gerçekliğini ortaya çıkarmış, Egîd’in ardılı olan on binlerce genç bu mücadelenin zaferine olan inançla kavgaya katılmıştır. Şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın mimarı ve büyük komutanı olan Egîd yoldaşın Önder Apo çizgisindeki disiplinli, cesaretli, kararlı ve yılmak bilmeyen duruşu bu direnişin başarıya ulaşmasının en büyük etkenlerindendir. Kürdistan’ın yalnızca bir parçasıyla sınırlı kalmayan bu duruş, tüm Kürdistan sathında önemli etkiler yaratmış; komutan Egîd’in kahramanlık ruhu temelinde, bugün Kürdistan halkı DAİŞ şahsında dünya gericiliğine önemli bir darbe vurarak insanlık onurunu koruma yolunda büyük bir adım atmıştır. Bu bağlamda Egîd yoldaşın kahramanlık duruşu ve ruhu halkımızın özgürlüğünün yegâne teminatı olduğu gibi, Egîd yoldaş da her daim halkımız tarafından anılacak olan gerçek bir kahramandır.

Başkan Apo önderliğinde halkımızın onurlu-özgür yarınları için mücadele yürüten Partimiz PKK bütün önemli şahadet halkalarını büyük bir hamleye dönüştürmüş ve bu biçimde şehitlerimizin anılarını zirvede yaşatmıştır. Partimiz, değerli komutan Egîd yoldaşın şahadeti karşısında da bu geleneğin bir gereği olarak Kürdistan’da gerilla ordulaşmasının temellerini atmış, bu ordulaşmayı savaşan halk gerçekliğinin en büyük dayanağı haline getirmiştir. Egîdlerin ve Mazlumların kahramanlık ruhu temelinde mücadeleye atılan binlerce Kürdistanlı soluk soluğa yürüttükleri mücadele ile Kürdistan Özgürlük Mücadele’sini başarı aşamasına taşımıştır. Dağda, şehirde, ovada, zindanda ve yaşadığı her yerde mücadele eden Kürt gerçekliği Egîdlerin ruhu ve Zilanlaşan Apocu fedaileşme ile başarıya yürüyecek ve zaferi elde ederek Egîdleri ölümsüzleştirecektir.

Sömürgeci-soykırımcı AKP-MHP rejiminin Önder Apo’ya karşı uyguladığı tecrit sistemine karşı, değerli devrimci KCD Eşbaşkanı Leyla Güven’nin öncülüğünde gelişen açlık grevinin ‘’Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistanı özgürleştirelim’’ hamlesine dönüşmüştür. Bu hamle de yükselen fedaileşme Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar ve Uğur Şakarlar şahsında kahramanlarını yaratıp 2019 Kahramanlık Haftası’nda Egîdlerin ruhunu yükselterek zaferi şimdiden müjdelemektedir. 

EGÎDLERİN ANISINI ZAFER YÜRÜYÜŞÜNDE YAŞATACAĞIZ

Büyük komutan Egid yoldaşın ardılları olarak Kürdistan Özgürlük Gerillası da gerçekleştirdiği Komuta Konseyi toplantısıyla yakaladığı kararlaşma ve fedaileşme ruhu ile döneme cevap olacaktır. Yeniden yapılanma projesi temelinde çağdaş yeni gerilla çizgisini pratikleştirerek Egîdlerin anısını ve ruhunu zafer yürüyüşünde yaşatmayı esas alacaktır.

Bu büyük şahadetin 33’üncü yıl dönümü vesilesiyle ölümsüz komutanımız Egîd yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, Egîdlerin yarattığı askeri kültür ve taşıdıkları kararlılık ile cesaretin bizler için her daim bir yol gösterici olacağının sözünü veriyor; bu temelde halkımızın ve Egîdlerin çizgisinde mücadele yürüten tüm yoldaşların Kahramanlık Haftası’nı bir kez daha kutluyoruz.