HSM’den Cilo Eyalet Komutanlığı’na kutlama mesajı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, 24-25 Haziran tarihlerinde Çukurca’da iki zırhlı aracın imha edildiği ve 23 askerin öldüğü gerilla eylemini kutlayarak, “Bu eylem düşmanı derinden sarsmıştır” dedi.

Cilo Eyalet Komutanlığı’na hitaben yazılı bir mesaj yayınlayan HSM Karargah Komutanlığı, “Sahanızda başlatılan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde 24 ve 25 Haziran günleri düşman güçlerine karşı düzenlediğiniz eylemlerde başarılı sonuçlar alınmıştır” diye belirtti.

Kutlama mesajında, “24 Haziran günü büyük bir taktik ustalıkla Çelê’ye bağlı Derava Xezalkê alanında operasyona çıkan düşman birliklerine yönelik gerçekleştirdiğiniz pusu eyleminde 2 zırhlı aracın imha edilmesi ve 23 düşman askerinin öldürülmesi dönemin ruhuna uygun yeni dönem gerilla çizgisini yansıtan bu eylem düşmanı derinden sarsmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Aynı mesajda devamla şunlar belirtildi: “Yine 25 Haziran günü Çelê’den Hakkari’ye doğru uçan kobra helikopterlerin Dizê köyü yakınlarında pusuya düşürülüp vurulması ve darbelenmesi de yeni dönemin taktik yetkinliğine kavuşmanın anlamına gelmektedir.

Komutanlığımız başta olmak üzere bu her iki eylemde yer alan tüm komuta ve savaşçı yapısını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Zengin taktik, yüksek performans ve büyük fedakarlıklarla gerçekleştirilen bu eylemlerde hiçbir kayıp vermeden, düşmana ağır kayıplar verdiren tüm yoldaşları ve eyaletteki tüm arkadaşları sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.”