Halk Savunma Merkezi: Cilo’daki gerilla direnişini selamladı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Cilo’da Türk ordusunun 10 Eylül’e ağır bombardıman eşliğinde başlattığı operasyona karşı Cilo eyalet gücünün kayıp vermeden, yaratıcı gerilla taktikleriyle geliştiği direnişi selamladı.

Yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı şunları belirtti: “Faşist AKP-MHP iktidarının Türkiye ve Kürdistan halklarına karşı geliştirdiği saldırılarının bir parçası olarak eyaletinize dönük Türk ordusunun 10 Eylül’de başlattığı ağır bombardıman eşliğindeki operasyona karşı eyalet güçlerinizin kayıp vermeden, yaratıcı gerilla taktikleriyle geliştirmiş olduğu direnişi selamlıyoruz.

Halen devam etmekte olan bu operasyonu yürüten düşman güçlerine karşı güçlerinizin çeşitli eylemlerle cevap vermesi, 17 Eylül günü kahramanca savaşan Kanî Ûrmiye arkadaşın şahadete ulaştığı çatışma ve peşi sıra gerçekleştirilen devrimci operasyonlar önemli sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Özellikle 21 Eylül günü, operasyon güçlerine üç koldan vurulan darbe sonucu 20’ye yakın düşman gücünün etkisiz kılınması ve bir çoğunun da yaralanmasına yol açan başarılı operasyon; 23 Eylül günü operasyon alanı dışında bulunan Hakkari-Çukurca yolu üzerindeki Kanî Orê mıntıkasında gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 10 askerin öldürülmesi ile Gever-Oramar yolunun Geliyê Doskî mıntıkasındaki Berdereş ve Serangel Köyleri arasına düşen alanda gerçekleştirilerek en az 10 düşman gücünün etkisiz hale getirilmesi eylemleri, gücümüzün gösterdiği askeri performansın düzeyini açığa çıkaran eylemlerdir.

Komutanlığınız şahsında, bu eylemlere fedaice katılan ve emeği geçen tüm yoldaşları kutluyoruz. Halen devam etmekte olan operasyona katılan düşman güçlerini tamamen bozguna uğratacağınız inancıyla tüm yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyor, tüm devrimci coşkumuzla başarılarınızın devamını diliyoruz.”