HSM, Bêzokê eylemine katılanları kutladı

HSM Karargah Komutanlığı, Bêzokê Karakol eylemine katılan gerillaları kutladı. HSM, “Özellikle bu eyleme katılan ve eylemi yaratıcı bir biçimde pratikleştiren fedai Apocu yoldaşları bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Bêzokê Karakol eylemi dolayısıyla Avaşin Eyalet Komutanlığına kutlama mesajı gönderdi.

Mesajda şunlar belirtildi:

“Eyalet güçleriniz tarafından Şehit Bager-Şehit Ronya Devrimci Hamlesi  çerçevesinde 4 Mayıs günü saat 14:10’da Bêzokê Karakol güvenliğine dönük gerçekleştirilen sızma eylemi başarılı ve sonuç alıcı bir eylemdir. Yeniden yapılanma perspektifi çerçevesinde yeni dönemde geliştirmek istediğimiz eylem tarzına uygun bir biçimde gelişen bu eyleme katılan ve katkısı olan tüm yoldaşları ve komutanlığınızı candan kutluyoruz.

Eylemin planlanışı ve gerçekleşmesi yüksek bir yaratıcılık ve cesaretin birleşmesiyle sonuç alıcı olmuştur. Gündüz saatlerinde gerçekleşen bu devrimci operasyonel eylemde hiçbir kayıp verilmeden, düşman cesetlerinin üzerine gidilerek 5 adet G3 piyade silahı ve 1 adet BKC silahı olmak üzere toplam 6 silah ile bu silahlara ait malzemeler de dahil olmak üzere çeşitli askeri malzemeler getirilerek kamulaştırılmıştır. Yüksek bir hız ve tempo ile 5 dakika gibi bir zaman zarfında, hiçbir kayıp ve yaralı vermeden düşman mevzilerini imha etme performansının gösterilmesi, Apocu fedai ruh ile taktik yaratıcılığın birleşmesi halinde nasıl sonuçlar yaratacağını bu eylemle ortaya koymuştur. Türk Milli Savunma Bakanlığı her zaman yaptığı gibi, bu eylem karşısındaki acizliğini gizlemek ve gerillanın bu yüksek saldırı ruhu ile imha edici tarzının topluma yansımaması için “Kuzey Irak’tan yapılan bir havan saldırısı sonucu kayıp verdikleri” biçiminde açıklayarak bir kez daha büyük yalancılığını ortaya koymuştur. Ancak onlar her ne yaparsa yapsın, gerillanın heybetli vuruşlarının yarattığı devrimci ortamın ve gerçeklerin üstünü örtemeyecek ve faşist iktidarlarının ömrünü de uzatamayacaklardır.

Özellikle bu eyleme katılan ve eylemi yaratıcı bir biçimde pratikleştiren fedai Apocu yoldaşları bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyor; sizler şahsında tüm eyalet güçlerinizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. En içten devrimci duygularla hepinize üstün başarılar diliyoruz."