HSM, Çukurca eylemini gerçekleştiren gerillaları kutladı

HSM Karargah Komutanlığı, Zagros Saha Komutanlığı’na hitaben yaptığı açıklamada, 21 Haziran günü gerçekleşen eylemleri “başarılı ve sonuç alıcı” olarak değerlendirdi.

Eylemde emeği geçen ve katkı sunan gerillaları “takdirle” selamlayan HSM’nin kutlama mesajı şöyle:

Sahanızda başlatılan Şehit AGIRİ – Şehit PİROZ Devrimci Hamlesi çerçevesinde, 21 Haziran günü saat 00:50 sıralarında Colemerg’den(Hakkari’den) Çelê’ye giden Türk işgal güçlerine karşı gerçekleştirilen kapsamlı pusu eylemi ve sözüm ona müdahaleye gelen güçlere karşı da gerçekleştirilen etkili sabotaj eylemi; yine 20 Haziran günü saat 10:00 sıralarında Alişer Tepesi’nden Ertuş’a doğru seyreden sömürgeci işgal güçlerine karşı gerçekleştirilen pusu eylemi de, işgal güçlerine ağır darbeler indiren başarılı ve sonuç alıcı eylemlerdir.

Yüksek APOCU fedai ruh ve profesyonel gerilla tarzıyla gerçekleştirilen bu eylemlere katılan tüm komuta ve savaşçıları Hareketimizin Yönetimi adına kutluyor, başarılarının devamını bekliyoruz. Kürdistan ve Türkiye halkları açısından önemli bir seçimin ön gününde, AKP rejiminin toplumu yanıltmaya dönük geliştirdiği psikolojik savaş ve yalan propagandasına karşı vurulmuş birer tokat olan bu etkili eylemlerin verdiği siyasi mesajlar önemlidir. Yaşanan savaşın gerçekliğini ortaya koyan ve AKP rejiminin tüm saldırganlığına rağmen başarısızlığını ifşa ederek göz önüne seren eylemler durumundadır.

Bu eylemlere emeği geçen, katkısı olan tüm komuta ve değerli savaşçıları takdirle selamlıyor, Sahanızdaki tüm Kürdistan Özgürlük Gerillasına üstün başarılar diliyoruz.