HPG, Zap’ta şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 3 Temmuz’da Zap bölgesine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG BİM, “3 Temmuz günü saat 01.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik hava saldırısı düzenlemiştir” dedi.

İki gerillanın hayatını kaybettiğini bildiren HPG-BİM, kimlik bilgilerini şöyle verdi:

Kod Adı: Jiyan Koçer
Adı Soyadı: Jiyan Çetinkaya
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Vetha - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Temmuz 2019 / Zap

Kod Adı: Zilan Kınacı
Adı Soyadı: Asya Bor
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Dilber - Emin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Temmuz 2019 / Zap

Açıklamada gerillaların mücadele yaşamına ilişkin de bilgiler yer aldı: “Jiyan Koçer arkadaşımız, 1994 yılında Batman’da yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Daha erken yaşta düşmanın baskı, sindirme ve asimile etme politikaları ile karşı karşıya gelen Jiyan yoldaşımız, derin bir sorgulama yaşamıştır. Kürt halkına karşı bunca katliamı reva gören ve her seferinde Kürtleri ezmeye çalışan bu zihniyeti kabul etmeyen Jiyan yoldaş, 2014 yılında Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. Önderliğin yaşam felsefesine derinden bir bağlılıkla gerillaya katılım sağlamış ve tüm görevlere devrimci bir aşk ile sarılan Jiyan yoldaş, kısa bir süre içerisinde örnek bir militan haline gelmiştir. Yaşamdaki kararlı ve samimi duruşu ile çevresindeki yoldaşları derinden etkilemiş ve öncü bir gerilla komutanı olmuştur. Pratikçiliği ile de tanınan Jiyan yoldaş, yeni dönem gerilla tarzında yetkinleşmeyi esas alarak kendini geliştirmesini bilen bir yoldaşımız olmuştur.

Zilan Kınacı yoldaşımız, 1998 yılında Van’da yurtsever ve Kürt kültürünü derinden yaşayan bir çevrede dünyaya gelmiştir. Kendi öz değerlerini koruyarak yetişen Zilan yoldaş, Kürt halkı üzerinde soykırım politikalarına dur demek ve Önderliğin özgürlüğü için 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya geldiği andan itibaren dağ şartlarına müthiş bir uyum sağlayan Zilan arkadaş, fedai Zilan (Zeynep Kınacı) yoldaşımızın izinde yürümeyi kendisine esas alarak dönem görevlerini üstün bir başarı ile tamamlamayı bilmiştir. Her ne koşulda olursa olsun kendisini Önderliğin Kadın Özgürlük çizgisinde yetkinleştirmeyi esas alan Zilan yoldaş, hareketin örnek bir militanı haline gelmiştir. Sadeliği ve yaşamdaki onurlu duruşu ile biz yoldaşlarını derinden etkileyen Zilan yoldaş, kazandığı devrimci kültürü her an yaşatmasını bilmiştir.”

HPG-BİM, gerillaların aileleri ve Kürdistan halkın başsağlığı dileğinde bulunarak, anılarını zaferle taçlandırma sözü verdi.

“Şehadete ulaşan Jiyan ve Zilan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bize bıraktıkları mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”