HPG: Zap’ta 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Zap alanına bağlı Çemco ve Sida köyü yakınlarında gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, sömürgeci Türk devletinin işgal harekatı karşısında tarihi bir direniş sergileyerek işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. Savaş suçlusu Türk ordusu insanlık dışı yöntemleri yoğun bir şekilde kullanmasına rağmen fedaice savaşan güçlerimizin direnişi karşısında istediği sonuca ulaşamamaktadır. İnsan iradesini aşan zorluklara rağmen güçlerimiz direnişini ve eylemliliklerini devam ettirmektedir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda en az 3 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba, 13 kez kimyasal silah ve onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda gerilla alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem  ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

17 Ocak 08:00 ve 11:00 saatlerinde Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 2 kez vurulmuş ve en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Ocak saat 13:00’da Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kimyasal silahlarla 11 kez bombalanmıştır.

17 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri 1 kez yasaklı bomba ve 2 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı zamanda plastik malzeme ve araba lastikleri yakılarak çıkan zehirli dumanlar direniş mevzilerine yönlendirilmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Ocak’ta Garê’nin Gûndê Bilind Bazê ve Gundê Çemrobotkî çevresi ile Metîna’nın Golka alanı savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

17 Ocak’ta Metîna’nın Girê Ortê alanı ile Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”