HPG-YJA Star gerillaları 4 Nisan’ı kutladı

HPG- YJA Star gerillaları Medya Savunma Alanları'nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ı kutladı. HPG-YJA Star Komutanlarından Tekoşin Toprak ve Orhan Bingöl de kutlamaya katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan gerilla alanlarında kutlandı.

Kutlamada bir konuşma yapan HPG komutanlarından Orhan Bingöl, “Önder Apo yaşamı boyunca iktidarcılığı, köleliği, sömürüyü kabul etmemiş ve bir gün bile kendisini düşünmemiş, kendisi için yaşamamıştır” dedi.

4 Nisan’ın yalnız Kürt Özgürlük Hareketi için değil, Kürt halkı ve ezilen tüm dünya halkları için de önemli olduğunu söyleyen Bingöl şunları belirtti: “Önder Apo yalnızca bir hareketin, partinin ya da yalnızca Kürt halkının önderi değil. Önder Apo felsefesi, ideolojisi ve fikirleriyle tüm insanlığın yüreğinde yer edinmiştir. Tüm Kürdistan halkları ve dünya halkları için 46 yıldan bu güne kadar aralıksız sürdürdüğü mücadeleyi bugün bu aşamaya getirmiştir. Felsefesiyle yalnızca tek bir halk ya da bir ulusu değil, tüm dünyayı kucaklar.”

Dünya tarihine damgasını vuran insanların olduğunu dile getiren Bingöl, “Milyonlarca insan Önderliğin arkasından, onun yolunu takip etmektedir. Önder Apo bir ışıktır, yaşamdır, yaşam tarzıdır, var oluştur ve bir direniştir” diye konuştu.

Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecride karşı kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini de Bingöl sözlerine ekledi. “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” hamlesine de dikkat çeken Bingöl’ün konuşması ardından gerillalar, “Biji Serok Apo”, “Bi can, bi xwin em bi terene ey Serok”, “Be Serok jiyan na be”, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji PKK” sloganları attı.

Gerillalar her 4 Nisan’da gelenekselleşen fidan ekimi yaptı ve halaylar çekti.

Kutlamada ANF’ye konuşan gerillalar görüşlerini şöyle dile getirdi:

‘ÖLÜ SAYILAN BİR TOPLUM YAŞAMA GÖZLERİNİ AÇTI’

YJA Star gerillalarından Ruken Koçer: 4 Nisan’ı bir insanın dünyaya gelişi olarak ele alamayız, bugün Önder Apo şahsında ölü sayılan bir toplum yaşama gözlerini açtı. Bu nedenle bir toplumun doğuşunun temsilidir. Tüm dünyada Önderlik ideolojisine bir bağlılık geliştiğini görüyorlar, Türk devleti bu nedenle Önderliğin fikir ve düşüncelerinden korkuyor. Önderliğimiz üzerinde yürütülen bu ağır tecridin nedenlerinden biri de budur. Önderliğimiz şahsında bir toplum, aslında insanlık değerleri tecrit altında tutulmak isteniyor. Önderliğimizin fiziki olarak özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşmasını mutlaka sağlayacağız.

‘ÖNDERLİĞİMİZİN DOĞUŞU BİR HALKIN DİRİLİŞİDİR’

HPG gerillası Baz Pirdoğan: Bu kutsal günün anlamı ve heyecanı bizim için çok farklı; Önderliğimizin doğuşu nasıl bir halkın dirilişi olduysa, bugün diktiğimiz her fidan da baharda yeşerecek özgürlüğün dile gelişi olacak.

‘FİDANLARIMIZ BÜYÜK DİRENİŞİN SEMBOLÜ’

YJA Star gerillası Sara Cudi: Ektiğimiz fidanlar Önderliğimizin şu an İmralı’daki büyük direnişini sembolize ediyor. Aynı zamanda özgürlüğe olan aşkımızın, tutkumuzun sembolü olan bu önemli günde direnişiyle, yeniden doğan Kürt halkının verdiği mücadeleyi daha da büyütme çağrısında bulunuyorum.

‘4 NİSAN BİR HALKIN DOĞUŞUDUR’

HPG gerillası Doğan Zaza: Öncelikle Önderliğimizin doğum gününü Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için kutluyorum. Önderliğimizin bizim için ve tüm insanlık için açtığı yol sayesinde artık katliam ve soykırımlar sürdürülemeyecektir.