HPG: Xeregol’daki işgal operasyonu darbe yemeye devam ediyor

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xeregol, Çukurca ve Gever’deki eylemlerde 19 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG’nin Kürdistan’daki eylem ve operasyonlara ilişkin bugün yaptığı açıklama şöyle:

TÜRK ORDUSU XEREGOL’DE HEZİMETE UĞRADI

İşgalci TC ordusunun Güney Kürdistan’ı işgal amaçlı Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol alanına yönelik başlattığı operasyon devam etmektedir. İşgalci TC ordusu operasyonda yoğun bir şekilde alanı savaş uçakları, obüs, havan ve tanklar ile bombalamaktadır. Güçlerimiz kullanılan bu yoğun tekniğe karşı düşmana ağır kayıplar yaşatmaktadır. Bu kapsamda;

Gerilla güçlerimiz, 16 Ekim günü saat 12.00 sularında Şelalê mıntıkasında 2 ayrı noktada düşman güçlerini hedeflemiştir. Hedef alınan bir düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemezken, diğer düşman birliğinde 1 asker öldürülmüştür.

17 Ekim günü (bugün) saat 07.00’da güçlerimiz Xeregol alanındaki Kovi sırtlarında operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğinde tespit edilebilen 9 asker öldürülmüş, 6 asker ise yaralanmıştır.

Xeregol ve Şelalê alanındaki 2 farklı operasyon birliği bugün saat 09.00’da gerillalarımızın hedefi olmuştur. Yakın mesafeden ferdi silahlar ile vurulan 2 düşman birliğinde toplam 9 asker öldürülmüştür.

16 Ekim gününden 17 Ekim günü sabah saatlerine kadar işgalci güçler; savaş uçakları, kobra tipi helikopterler ve tanklar ile operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır.

ÇUKURCA VE GEVER’DE EYLEM

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, 16 Ekim günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ve Gever (Yüksekova) ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

Gerillalarımız, saat 11.00’da Gever’e bağlı Bayê tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınma yerlerinin hedeflendiği bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci güçler, ölü askerin cenazesini de skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Güçlerimiz, saat 12.00 ve 16.30’da Çelê’ye bağlı Koordine tepesindeki düşman mevziilerini hedefleyen 2 eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevziilerin isabetli bir şekilde vurulduğu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ULUDERE’DE OPERASYON

11 Ekim günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Gırê Rıjdê ve Gırê Mêşê alanlarında bir operasyon başlatmıştı. Operasyon 15 Ekim günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.