HPG, Xeregol’da şehit düşen gerillanın kimliğini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 21 Ekim 2017 tarihinde Xeregol bölgesinde şehit düşen bir gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Devran Şoreş kod isimli Zekai Gültekin isimli gerillanın 21 Ekim tarihinde Xeregol’da şehit düştüğü belirtildi.

BİM’in açıklaması şöyle:

Geçtiğimi Ekim ayında Türk ordusunun Xeregol bölgesine yönelik gerçekleştirmiş olduğu operasyonda haftaları bulan kıran kırana çatışmalar yaşandı. 21 Ekim günü böyle yoğun bir çatışmada Devran arkadaşımız son mermisine kadar düşmanla çatışarak şahadete ulaşmıştır. Faşist TC ordusunun yoğun teknik kullanmasına rağmen Devran arkadaş mevziisini son mermisine kadar korumuş ve düşmana Kürdistan topraklarına rahat rahat girilemeyeceğini göstermiştir.

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Devran Şoreş
Adı Soyadı: Zekai Gültekin
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Safiye – Mehmet Nedim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Ekim 2017 / Hakkari

Devran arkadaş genç yaşına rağmen Kürdistan’ın en sarp ve zor coğrafyası olarak bilinen Zagros gibi bir alanda kalmış yaşama sürekli en önde katılmasını bilmiştir. Fedakarlığı dürüstlüğün ve yaşamının militanı olmuştur. Xeregol’daki operasyonu ilk günden şehadet gününe kadar karşılamış, burada yaşanan bir çok çatışmaya katılmıştır. Yoğun çatışmaların yaşandığı bir anda düşmanın üzerine fedaice giderek şehadete ulaşmıştır.  

Başta Gültekin ailesi olmak üzere tüm Kürdistan’ın başı sağ olsun diyor. Şehitlerimizin anılarını gerçekleştirme sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz.