HPG: Xakurkê şehitlerini saygıyla anıyoruz

Xakurkê'de 7 Ağustos'ta şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, "düşmanı Ermuş alanında bozguna uğratarak, direnişin ruhunu tarihin altın sayfalarına yazdırmışlardır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê şehit düşen 4 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“8 Ağustos tarihli açıklamamızda Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde işgal harekâtına yönelik 7 Ağustos günü sabah saatlerinde Ermuş alanına doğru ilerlemeye çalışan işgalci TC askerleri güçlerimizin direnişi ile karşılaştığını, 9 düşman askerinin de öldürüldüğünü ve düşman askerlerine karşı kahramanca savaşan 4 arkadaşımızın da düşmana ağır darbeler vurduktan sonra şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Ermuş direnişinde şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Alişer Rembo
Adı Soyadı: Necdet Önder
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Lali – Şemsettim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Ağustos 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Madora Ararat
Adı Soyadı: Şirvan Oran
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Yıldız – Şakir 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Ağustos 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Rubar Hebun
Adı Soyadı: Renas Muhammed Emin
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Neriman – Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Ağustos 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Sozda Kerboran
Adı Soyadı: Esra Arslan
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Rasime – Necmettin 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Ağustos 2019 / Xakurkê

Alişer, Madora, Rubar ve Sozda yoldaşlarımız, Xakurkê’de 27 Mayıs’tan bu yana faşist TC devletinin başlattığı işgal harekatına yönelik büyük bir direniş göstermiş ve Kürdistan’ın her karış toprağını sömürgecilere karşı Apocu fedai bir ruhla savunmuşlardır. 24 saat boyunca yoğun teknik destek ile sürdürülen işgal harekâtına karşı yılmaz bir irade gösteren yoldaşlarımız, düşmanı Ermuş alanında bozguna uğratarak, direnişin ruhunu tarihin altın sayfalarına yazdırmışlardır. Son mermilerine kadar savaşarak, düşmanın alanda ilerlemelerini engelleyen yoldaşlarımız, Agitler’in ve Zilanlar’ın izinde yürüyerek direnişin sembolü olmuşlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor, şehitlerimizin bize devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyıp anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.