HPG: Xakurkê’den Amanoslara işgalcilere ağır darbe vuruldu

HPG/YJA Star gerillaları Xakurkê'den Amanos'lara kadar bir çok alanda işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde aralarında üst düzey subayların da bulunduğu 17 asker öldürüldü, 1 Reo imha edilirken, 1 panzer darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada eylemlerin ayrıntılarına illişkin şunlar belirtildi:

İşgalci TC devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı ve bir çok alanda güçlerimiz etkili eylemler düzenlemiştir. Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci TC ordusunun ağır darbeler aldığı bu eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

YJA STAR EYLEMLERİNDE 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

12 Haziran günü saat 22.00’da YJA Star güçlerimiz, Xakurkê bölgesinde bulunan Lêlikan Tepesi’ndeki askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

20 Haziran günü Tepê Xwedê yakınlarında bulunan bir tepede konumlanan askerler YJA Star güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Uzun bir süre denetimde tutulan işgalci askerler, aynı gün saat 18.10’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinde 1’i rütbeli olmak üzere 5 düşman askeri öldürülmüştür.

REO TİPİ ASKERİ ARAÇ TÜMDEN İMHA EDİLDİ

21 Haziran günü saat 08.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Gire karakolu istikametinde ilerleyen Reo tipi askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Askeri aracın tümden imha edildiği ve çok sayıda askerin öldüğü değerlendirildiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Her 3 eylemi gerçekleştiren birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BOTAN'DA OPERASYONA ÇIKAN ASKERLER VURULDU

17 Haziran günü güçlerimiz, Van’ın Çatak ilçesinde bağlı Kato Xelila alanındaki Tıngê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemişti. 1 düşman askerinin öldürüldüğü ve 1 panzerin darbelendiği bu eylem ardından işgalci TC ordusu 19 Haziran günü alanda bir operasyon başlatmıştır.

Botan’da devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz operasyon birliklerine yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Alanda 4 ayrı koldan arama tarama faaliyeti yürüten işgalci askerler, 19 Haziran günü saat 19.00’da güçlerimizin hedefi olmuştur. Güçlerimiz, operasyon bütün birliklerine yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir. Operasyona çıkan askerlere karşı devrimci bir operasyon gerçekleştiren güçlerimiz, gerçekleştirdikleri eylem dizileri sonucunda 7 düşman askerini öldürmüş ve 2 askeri de yaralamıştır. Ölü e yaralı askerleri alandan zırhlı araçlar ile uzaklaştıran işgalci TC ordusu, aldığı ağır darbeler ardından aynı gün gece saatlerinde geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bu operasyon boyunca herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

HATAY’DA BİRLİK KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

19 Haziran günü Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Tofdak yaylalarında pusulamalar yapan işgalci TC ordusunun gizli bir birliği güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Denetimde tutulan bu gizli birlik aynı gün saat 10.20’de yakın mesafeden güçlerimiz tarafından vurulmuştur. İsabetli bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilen 1’i birlik komutanı olmak üzere 2 asker öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.