HPG, Tendürek’te şehit düşen dört gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 12 Haziran’da Tendürek Dağı’nda hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak andı.

HPG-BİM, 18 Haziran tarihli açıklamasında, işgalci Türk ordusunun Tendürek Dağı’na yönelik yoğun bombardımanında dört gerillanın hayatını kaybettiğini bildirmişti. Yapılan yeni açıklamada, 12 Haziran günü düzenlenen bombardımanda hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri verildi.

Dört gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Argeş Amed
Adı Soyadı: Behram Ebasi
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Hatun – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Tendürek

Kod Adı: Botan Qelqeli
Adı Soyadı: Osman Ayaz
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Sayime - Şahabettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Tendürek

Kod Adı: Çiya Rojhat
Adı Soyadı: Sezgin Demir
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Zileyha – Kamil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Tendürek

Kod Adı: Şerzan Cilo
Adı Soyadı: İreç Caferi
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Zehra - Serar
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Tendürek

HPG-BİM, gerillaların devrimci yaşamına dair bilgiler verirken, anılarını zaferle taçlandıracakları sözünü verdi:

“İşgalci TC ordusunun Kürt halkına karşı uyguladığı zulme ve yok etme politikalarına karşı Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz çok başarılı eylemlere imza atmış ve gerçekleştirilen her eylemde düşmana ağır darbeler vurmuştur. TC devleti karşısında eyalette tarihi bir direniş sürdüren gerilla güçlerimiz, her dönemde daha büyük bir sorumluluk ve kararlılık ile dönem görevlerini üstün başarılar ile yerine getirmişlerdir. Şüphesiz kazanılan bu başarılar kahraman şehitlerimizin üstün çabaları ve büyük emekleri sonucu ortaya çıkmıştır.

Her biri büyük bir direniş abidesi olan Argeş (Behram Ebasi), Botan (Osman Ayaz), Çiya (Sezgin Demir) ve Şerzan (İreç Caferi) yoldaşlarımız, Serhat Eyaleti’nde önemli görevler yürütmüş ve düşmana karşı kahramanca savaşmışlardır. Yaşamlarındaki duruşundan düşmana karşı olan savaşçılıklarına kadar biz yoldaşlarına örnek olan Argeş, Botan, Çiya ve Şerzan arkadaşlarımız, sürece cevap olabilmeyi başarmış ve 2019 direniş yılına isimlerini yazdırmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın değerli aileleri şahsında, yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin yürüttüğü özgürlük savaşını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”