HPG, suya kapılarak hayatını kaybeden bir gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi(HPG-BİM), Çekdar Anter kod adlı bir gerillanın Medya Savunma Alanları’nda suya kapılarak hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, “7 Aralık 2018 günü Medya Savunma Alanları’na bağlı Şehit Beritan Suyu’nu geçmek isteyen Çekdar Anter arkadaşımız suya kapılmış ve sert akıntılara sahip olan suda şahadete ulaşmıştır” dedi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Çekdar Anter
Adı Soyadı: Yılmaz Yalçın
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Zekiye - Köse
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Aralık 2018 / Xakurke

Gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgi veren HPG-BİM, şunları ifade etti:

“1978 yılında Mardin’de dünyaya gelen Çekdar yoldaş, yurtsever bir ailede şekillenir. Genç yaşta sömürgeciliğin Kürt halkına yaptığı zulmü tanıyan ve bunu sindiremeyen Çekdar yoldaş, ancak etkin mücadele verilerek sömürgeciliğin yenilebileceğini görür ve 1997 yılında Türkiye metropollerinden gerilla saflarına katılır. Gerilla saflarında bulunduğu süre içerisinde her daim sade ve fedakar kişiliğiyle, nerede bir görev varsa oraya koşan Çekdar yoldaş, aynı zamanda örgütsel tutumu ve parti değerlerine olan yaklaşımıyla bulunduğu her ortamda arkadaş yapısının güvenini kazanır. Medya Savunma Alanları’ndan Serhat’a ve Botan’a uzanan gerillacılık yaşamına bir çok önemli başarıyı sığdırmış olan Çekdar yoldaş, son olarak görev yürüttüğü Xakurke alanında Şehit Beritan Suyu’nu geçmek isterken, suya kapılarak şahadete ulaşır.”

HPG-BİM, “yaşanan bu şahadetten dolayı başta değerli Yalçın ailesi olmak üzere bütün yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı” dileğinde bulunarak, “Yoldaşları olarak Çekdar arkadaşımızın bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.