HPG: Sivil halka saldırı işgal planının parçasıdır

HPG, Türk devletinin Güney Kürdistan’da sivillerin yaşadığı alanları bilinçli ve sistematik olarak bombaladığını ve bu saldırıların işgal planının bir parçası olduğunu belirtti. HPG, “Kürt halkı her alanda işgalcilere karşı direnişe geçmelidir" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin Güney sivil alanlara yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, işgalci TC devletinin Kürdistan’daki Kürt halkının kazanımlarına karşı yeni saldırılar başlattığını belirtti. HPG, “Halkımıza ve değerlerine vahşice saldıran bu zihniyet, Güney Kürdistan’ın tümünü kapsayacak bir şekilde işgali genişletmenin peşindedir. İşgalci Türk devleti yoğun teknik destekle sivil insanlarımızın yaşadığı alanları bilinçli bir şekilde bombalamaktadır. Geçmişte birçok örneği de bulunan bu saldırılardan biri de 12 Haziran günü Duhok’un Amediye ilçesine bağlı birçok sivil yerleşim yerine yönelik düzenlediği bombardımanlardır. Bu kapsamda saat 13.30 sularında savaş uçakları Guherze köyünde sivillere ait 1 aracı bombalarken, akşam saatlerinde ise Sergele köyünde 2 sivil aracı, Derê köyünde bir evi, Sulawe ile Amediye arasında ise sivil halka ait olan bir petrol istasyonunu bombalamıştır. Yaşanan bu bombardımanlarda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, bazı sivil yurttaşlarımız yaralanmıştır” dedi.

İŞGALCİ TC BÖLGE HALKINI KORKUTARAK SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

“İşgalci TC devleti bilinçli olarak sivil yerleşim yerlerini hedef almış ve bölge halkını korkutarak sindirmeye çalışmaktadır” denilen açıklamada şunlar ifade edildi: “Birçok insansız hava aracının desteği ile yapılan bu saldırılar direk sivil yurttaşlarımızı hedef almıştır. Güney Kürdistan’ı tümden işgal etmek isteyen işgalci TC devleti, bölge halkının bu işgale karşı Şeladize ruhu ile direnmesini engellemek ve korkutmak için bu saldırıları gerçekleştirmektedir. Bilinçli ve sistematik olarak düzenlenen bu saldırılar hiç şüphesiz işgal planının bir parçasıdır.

Gelişen bu saldırılardan bir kez daha görüyoruz ki sömürgeci TC devleti Kürde ölümden ve yıkımdan başka bir şeyi reva görmemekte ve bu saldırılara da gerekçe olarak Kürdistan Özgürlük Gerillalarını göstermektedir. Geçmişte de birçok örneğini gördüğümüz birçok sivil insanımızı katleden bu zihniyet gerillalara karşı olan bir saldırı gibi yansıtılmaktadır. Bahsi geçen yerlerde gerillamızın hiçbir hareketi söz konusu değilken, sivil insanların yoğun olarak kullandığı benzinlik ve ana cadde üzerlerini bombalaması bilinçli bir saldırı değil de ne olabilir? Yüzlerce aracın geçtiği bir alanı bombalayan bu zihniyet Güney Kürdistan halkı üzerinde bir korku politikası yayarak göz dağı vermeye çalışmaktadır.

Yapılan bu saldırılar bir kez daha bize gösteriyor ki işgalci TC devletinin halkımızı bilinçli bir şekilde hedeflemekte ve bu katliamcı zihniyetin üzerini de yalanlarla örtmeye çalışmaktadır.

SALDIRILARA KARŞI HER YERDE DİRENİŞE GEÇİLMELİ

Vurulan bu yerlerde gerillamızın hiçbir etkinliği bulunmamasına rağmen, işgalci TC ordusu keşif uçakları ile hedef gözeterek bombardıman gerçekleştirmiştir. Güney Kürdistan halkına yönelik gerçekleştirilen bu saldırılara karşı Kürt halkı bulunduğu her alanda işgalcilere karşı direnişe geçmeli ve bu katliamlara sessiz kalmamalıdır. İşgalci TC devletinin amacı özgür Kürtleri tamamen soykırımdan geçirmektir. Bu saldırılara karşı 4 parça Kürdistan’da bir olunmalı ve bu saldırganlığa karşı mücadele edilmelidir. Kürdistan özgürlük gerillası bu anlamda işgalcilere karşı her ne olursa olsun halkımızın özgürlüğü için mücadele edecek ve işgal planlarını boşa çıkaracaktır. Gerçekleştirilen bu saldırılar sonucunda yaralanan insanlarımıza da acil şifalar diliyoruz. “