HPG: Siro ve Mawa tepelerinde işgalci güçler vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney Kürdistan’ın Siro ve Mawa tepelerinde Türk ordusuna düzenlenen eylemlerde en az 3 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamada, Şemdinli hattından Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgal girişiminde bulunan Türk ordusuna yönelik eylemlere ilişkin bilgi verildi:

Açıklama şöyle:

14 Aralık günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinden Güney Kürdistan’ın Diyana şehrine bağlı Tepê Siro, Geliyêreş, Kanireş ve Bermizê köyü alanlarını kapsayan bir işgal operasyonu başlatmıştı. İşgal operasyonuna yönelik güçlerimiz eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

1 Ocak günü güçlerimiz saat 16.00’da Tepê Siro’da konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

2 Ocak günü saat 08.30 sularında güçlerimiz Mawa tepesini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz aynı gün saat 16.00’da Mawa tepesindeki askerleri ikinci kez hedeflemiştir. Güçlerimizin düzenlediği bu eylemde isabetli bir şekilde vurulan düşman birliğinden tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür.