HPG: Şırnak’ta 11 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, 6 Eylül günü Şırnak’ta gerçekleştirilen eylemde 11 Türk askerinin öldürüldüğünü, 5 gerillanın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Van ve Lice’de 2 askerin öldürüldüğünü duyuran HPG, Türk ordusunun operasyonlarına ilişkin de bilgi verdi.

ŞIRNAK’TA 11 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 5 GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından verilen bilgilere göre 6 Eylül günü saat 12.00'de gerilla güçleri Şırnak'ın Guze Kurkê karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirdi. 3 Tepeden oluşan bu askeri noktaya yapılan eyleme ilişkin şu bilgiler verildi: ‘’Tepeye fedai bir şekilde giren gerillalarımız mevzileri RPG-7 silahları ve bombalarla etkili bir şekilde vurmuştur. Burada 3 mevzi ile nizamiye güçlerimizin denetimine girmiştir. Ayrıca tepede bulunan Tank ve zırhlı araç da vurularak darbelenmiştir. Bu eylemde toplam 11 asker öldürülmüştür. Ayrıca 3 MG-3, 1 BKC, 1 HK-33, 2 G3 ile 1 Bombaatar silahı ele geçirilmiş fakat yaralı arkadaşlarımızın olmasından dolayı silahlar eylem alanında imha edilmiştir. Eylemde yaşanan çatışmalar sonucunda 5 gerillamız da şehit düşmüştür. Şehit düşen Gerillalarımız hakkındaki bilgiler daha sonra açıklanacaktır.’’

VAN’DA EYLEM

BİM, 7 Eylül günü saat 17.00'de gerillaların Van'ın Başkale ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanında bulunan Asıngra karakolundaki askerlere yönelik suikast eylemi düzenlediğini ve 1 askerin öldüğünü belirtti.

SİLOPİ’DE OPERASYON

Açıklamanın devamında şu bilgiler bulunuyor:

7 Eylül günü saat 22.00 ile bugün sabah saatlerine kadar TC ordusu Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Hesena, Gırê Çolya ve Eyneka alanlarını obüslerle bombaladıktan sonra operasyon başlatmıştır.

ZAP BÖLGESİ BOMBALANDI

7 Eylül günü saat 17.00 - 17.30 arasında savaş uçakları Medya Savunma alanlarından Zap bölgesinde bulunan Ciloyê Piçuk alanını bombalamıştır.

LİCE’DE DEVLET TERÖRÜ

6 Eylül günü TC ordusu Lice’ye bağlı araziyi havanlar ile rast gele bombardımana tabi tutmuştur. Serdenê köyüne isabet eden bu havan roketlerinin patlamasıyla 1 çocuk yaralanmıştır.

BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

7 Eylül günü saat 09.15'te gerilla güçleri tarafından Lice'ye bağlı Qılêdar tepesinde son gerçekleşen eylem ardından toparlanmaya çalışan askerlere yönelik suikast eylemleri düzenlenmiştir. Bu eylemlerde 1 asker ölürken 1 askerde yaralanmıştır.

KULP’TA OPERASYON

7 Eylül günü saat 13.30 ile 14.00 arası TC ordusu bölgedeki Korucuların da desteğiyle Kulp'a (Pasur) bağlı Şapurnık alanında bir operasyon başlattı. Bu operasyon akşama kadar devam ederken, askerler rastgele araziyi taradı. Bu atışlar sonucu arazide yaygın çıkmıştır. Bu operasyon akşam saat 19.30'da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

TATVAN’DA BOMBARDIMAN

7 Eylül günü saat 16.00 ile 16.30 arası Tatvan'a bağlı Bırikar ve Reşadiyê karakollarından; Puhok ve Engesor alanları havanlarla bombardımana tabi tutulmuştur. Alan üzerinde insansız hava araçlarıyla da keşif uçuşları yapılmıştır.