HPG: Siirt ve Hakkari'de 18 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde düzenlenen suikast ve sabotaj eylemlerinde 16 askerin öldüğünü açıkladı. Siirt’teki bir eylemde de 2 asker öldü.

HPG-BİM gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Yüksekova’da suikast eyleminde bir asker, Çukurca’da sabotaj eyleminde 15 asker ve Siirt’in Herekol bölgesinde iki askerin öldürüldüğünü bildirdi. Açıklamaya göre Güney Kürdistan’ın Lêlîkan alanıda da askeri mevzilere eylemler düzenlendiği ancak ölü veya yaralı sayısı hakkında net bilgiye ulaşılamadığı kaydedildi.

YÜKSEKOVA’DA SUİKAST: 1 ÖLÜ

HPG-BİM, “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında gerillanın düzenlediği eylemleri şöyle sıraladı:

“6 Eylül günü saat 17.40’ta güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.”

ÇUKURCA’DA SABOTAJ: 15 ÖLÜ

“7 Eylül günü saat 00.10 sularında güçlerimiz, Hakkari ile Çelê (Çukurca) ilçesi arasında bulunan Xezalkê mıntıkasında denetim altına aldıkları çok sayıda zırhlı araçtan oluşan düşman konvoyuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Konvoyda hedeflenen kirpi tipi zırhlı araç tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 15 asker öldürülmüştür. Eylem ardından Hakkari ile Çukurca arasındaki yolu trafiğe kapatan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri de ambulanslar ile alandan uzaklaştırmıştır.”

LÊLÎKAN’DA MEVZİLERE EYLEM

“7 Eylül günü saat 14.20’de güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

HEREKOL’DA 2 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” kapsamında Siirt’te bir eylem düzenlendiğini belirterek şu bilgileri verdi: “Güçlerimiz, 5 Eylül günü saat 08.10’da Siirt’in Herekol alanında bulunan Şehit Canxurt tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

Açıklamada ayrıca “7 Eylül günü saat 15.00 ile 16.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı Şuşanê vadisi ile aynı gün saat 20.00 ile 21.00 arasında Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar alanını bombalamıştır” denildi.