HPG: Siirt’te işgalci ordu hezimete uğradı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Siirt’te gerillanın “devrimci hamle” kapsamında Türk işgal güçlerinin mevzilerine girerek, ağır kayıplar verdirdiğini bildirdi. Eylemde 15 askerin öldüğü, 10’dan fazlasının yaralandığı belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin “Botan bölgesinde Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” başlattığı bilgisini verdi.

HPG-BİM, “Bu kapsamda ve kahramanlık haftası yıldönümünde gerillalarımız 30 Mart günü saat 05.40’ta Siirt’in Çiyayêreş alanına bağlı Gırdara köyü yakınlarında Ilısu barajının güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusunun askerleri ve kontralarına yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir” dedi.

TEPE ELE GEÇİRİLDİ, TÜM MEVZİLER İMHA EDİLDİ

Türk ordu birliklerinin bulunduğu tepenin yakın mesafeden etkili ve yoğun bir şekilde ateş altına alındığını belirten HPG-BİM, “Güçlerimiz, yaklaşık 5 dakika içinde tepeyi tümden feth etmiştir” dedi.

Eylemin sonuçlarına ilişkin şu detaylar verildi: “Tepeye giren güçlerimiz düşman mevziilerini tek tek imha etmiştir. Güçlerimiz bu tepede 10 düşman cenazesinin üzerine gitmiş ve düşman üzerinden çok sayıda silah ve askeri malzeme kaldırmıştır. Bu eylem sonucunda 15 düşman askeri öldürülmüş, 10’dan fazla düşman askeri ise yaralanmıştır.”

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

Çok sayıda silahın da ele geçirildiğini belirten HPG, bunları şöyle sıraladı:

- 2 adet G3 piyade tüfeği ve bu silahlara ait 5 adet şarjör ve hücum yeleği

- 2 adet AK-47 kalaşnikof silahı

- Çok sayıda askeri yaşam malzemesi.

A4 SİLAHI YAKILARAK İMHA EDİLDİ

HPG-BİM, “Güçlerimiz ayrıca tepede bulunan bir adet A4 ağır silahını da yakarak imha etmiştir” diye ekledi.

Açıklamada, “Eylem ardından yaklaşık bir saat sonra işgalci TC ordusu çok sayıda insansız hava aracı ve kobra tipi helikopterin desteği ile skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri 4 defa alandan uzaklaştırmıştır” bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci güçler alanda bir operasyon başlattığı belirtilirken, “Operasyon halen devam etmektedir” denildi.

SERHAT’TA DEVRİMCİ ZAFER HAMLESİ

Gerillanın Serhat Eyaletinde başlattığı “Devrimci Zafer Hamlesi” konusunda da bilgi veren HPG-BİM, bu hamle kapsamında 3 Nisan günü saat 08.00’da Ağrı’nın Doğubayazıt (Bazîd) ilçesine bağlı Serêkanî karakolundan çıkan ve içinde askerlerin bulunduğu connect tipi araca yönelik bir eylem düzenlendiğini belirtti.

HPG-BİM, “Yakın mesafeden vurularak darbelenen bu araçta ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” dedi.

ŞEMDİNLİ’DE BİR DİZİ SABOTAJ: 5 ASKER ÖLDÜ

3 Nisan günü ayrıca saat 17.45’te gerilla güçlerinin Hakkari’nin Şemdinli (Şemzînan) ilçesine bağlı Adılbeg alanındaki Tepê Xwede mıntıkasında işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlediği belirtildi.

HPG-BİM, hedeflenen bu askeri birlikte tespit edilebilen 4 “düşman askeri”nin öldüğünü kaydetti.

Açıklamada 4 Nisan günü de bir dizi sabotaj eylemi gerçekleştiği belirtildi: “4 Nisan günü saat 08.45’te güçlerimiz yine Tepê Xwede mıntıkasında düşman askerlerini hedefleyen bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde ise tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

ULUDERE’DE BİR DRONE DÜŞÜRÜLDÜ

HPG-BİM, Uludere’de ise bir drone düşürüldüğü bilgisini verdi: “2 Nisan günü saat 14.00’da güçlerimiz Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Tepê Kuroşino alanında işgalci TC ordusunun keşif yapan bir drone tipi insansız hava aracına yönelik eylem düzenlemiştir. Güçlerimizce hedeflenen drone yapılan vuruş sonucunda düşürülmüştür.”