Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

HPG: Sidekan ve Şırnak'ta işgalcilere ağır darbeler vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Güney Kürdistan ve Silopi’de 9 asker ve 2 kontranın öldürüldüğünü bildirdi. Baykan’da ise yoğun bombardıman sonucu 3 gerillanın hayatını kaybettiği açıklandı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, 26-28 Eylül tarihleri arasında gerilla güçlerinin eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin bilgi verdi. İşgalcilere ağır darbeler vurulduğunu belirten HPG-BİM, Güney Kürdistan’da iki ayrı eylemde 9 askerin öldürüldüğü, Silopi’de kontralara yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirildiğini bildirdi. 

LÊLÎKAN’DA 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM’in üç eyleme ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz Güney Kürdistan topraklarını işgal eden TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

27 Eylül günü güçlerimiz, Sidekan’a bağlı Lêlîkan tepesinden Şapanê köyüne doğru hareket eden işgalci askerlere yönelik Şehit Şervan tepesi yakınlarında sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 3 düşman askeri öldürülmüştür.

SİDEKAN’DA 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 5’İ YARALANDI

28 Eylül günü saat 15.20 ile 17.20 arasında güçlerimiz, Sidekan’a bağlı Arê boğazından Şehit Rozerin tepesine doğru ilerlemeye çalışan işgalci TC ordusunun operasyon birliklerine yönelik bir dizi sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Düzenlenen bu eylemlerde 6 düşman askeri öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

SİLOPİ’DE SABOTAJ EYLEMİ: 2 KONTRA ÖLDÜ, 4’Ü YARALANDI

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 Eylül günü sabah saatlerinde Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Bilika köyü yakınlarında Ezman tepesinde konumlanan kontralara yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 kontra öldürülmüş, 2’si ağır olmak üzere 4 kontra da yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu Bêspin ve Bilika köyü çevresinde bir operasyon başlatmıştır.

APÊ MUSA ALANINDA OPERASYON

26 Eylül günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Amed’in Lice ilçesine bağlı Apê Musa alanında insansız hava araçları ve gizli birliklerin desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.”

BAYKAN’DA 3 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

HPG-BİM, 23 Eylül günü Türk işgal güçlerinin Siirt’in Baykan ilçesinde yoğun bombardımanları sonucunda üç gerillanın hayatını kaybettiğini duyurarak, kimlik bilgilerini açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “26 Eylül 2018 tarihli açıklamamızda, 23 Eylül günü sabah saatlerinde Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Qela Yunus alanında işgalci TC ordusunun bir operasyon başlattığını ve gerçekleştirilen operasyon boyunca yaşanan bombardımanlar sonucunda 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Düzenlenen saldırılarda Bahoz, Rojda ve Tekoşin yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.”

Üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Bahoz Argeş
Adı Soyadı: Yunus Atik
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Fatma - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2018 / Siirt

 

Kod Adı: Rojda Rojhılat
Adı Soyadı: Reyhan Abdullahzade
Doğum Yeri: Selmas
Anne - Baba Adı: Anari - Farıs
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2018 / Siirt

 

Kod Adı: Tekoşin Avaşin
Adı Soyadı: Kadriye Kılıç
Doğum Yeri: Hatay
Anne - Baba Adı: Meryem - Abdulkadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Eylül 2018 / Siirt

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

Açıklamada Türk işgal güçlerinin gerilla alanlarına yönelik hava saldırıları konusunda da bilgi verildi. Bu saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

27 Eylül günü saat 23.30 sularında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Çemço alanı ile Metina bölgesine bağlı Stuna tepesini bombalamıştır.

28 Eylül günü saat 10.00 ile 11.00 arasında savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Zendura tepesini, saat 23.40’ta ise Avaşin bölgesine bağlı Mervanıs alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen hava saldırılarında herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmazken, yöre halklarına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.”