HPG: Sidekan ve Çukurca'da 8 mevzi imha edildi, 18 asker öldü

HPG gerillaları, Güney Kürdistan’ın Sidekan bölgesi ile Çukurca’da Türk işgal güçlerinin mevzilerini hedef aldı. En az 18 askerin öldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin 25 Ekim günü Sidekan ve Hakkari’nin Çukurça ilçesinde Türk işgal güçlerine ait mevzilere dört ayrı eylem düzenlediğini bildirdi. Şırnak’ın Cudi bölgesinde de operasyon güçlerine iki koldan eylem düzenlendiği bildirilirken, sonuçlarının netleşmediği bilgisi verildi.

SİDEKAN’DA 5 MEVZİ İMHA EDİLDİ: 14 ÖLÜ

Sidekan’daki eylemin sonuçları şöyle açıklandı: “25 Ekim günü saat 09.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Eli Dirêj Boğazı’nda konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir.

Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 5 mevzii imha edilmiş ve tespit edilebilen 14 düşman askeri öldürülmüştür. Ayrıca işgalcilere ait bir drone de güçlerimizce vurularak düşürülmüştür. Eylem ardından savaş uçakları ile alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.”

ÇUKURCA’DA ÜÇ AYRI EYLEM: 3 MEVZİ İMHA EDİLDİ, 4 ASKER ÖLDÜ

Aynı gün Çukurca’nın Xeregol tepesini hedef alan gerillaların üç askeri mevziyi imha ettiği ve 4 askeri öldürdüğü kaydedildi. HPG’nin açıklaması şöyle:

“25 Ekim günü güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan düşman birliklerine yönelik saat 09.00, 10.30 ve 12.45 olmak üzere 3 ayrı eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen her 3 eylemde de düşman mevziileri güçlerimizce yoğun ateş altına alınmış, 3 mevzii imha edilmiş ve tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.”

CUDİ’DE İKİ KOLDAN EYLEM

Ayrıca, Türk işgal güçlerinin 23 Ekim günü işgalci Şırnak’ın Cudi Dağı’nda bulunan Kursê Keça, Yıldız Tepesi ve Akêt köyü alanlarına yönelik bir operasyon başlattığını belirten HPG-BİM, şu bilgileri verdi: “ 24 Ekim günü saat 13.00’da güçlerimiz, Yıldız Tepesi’nde konumlanan operasyonun bir birliğine yönelik sahada başlatılan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında bir eylem düzenlemiştir. Düşman barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci TC ordusu eylem ardından saat 14.30 sularında sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”