HPG, şehit gerillaların kimliklerini açıkladı

Şehit 4 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “bu kahraman şehitlerimizin bizlere bıraktıkları mücadeleyi ve devrim görevlerini onlara layık olmanın sorumluluğuyla yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“Sömürgeci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırılarının ilk gününden itibaren geliştirilen destansı direnişin içerisinde yer alarak büyük bir fedakarlık örneği gösteren ve düşmanın işgal hayallerini boşa çıkaran Xelef, Şahin, Rênas ve Rêncber yoldaşlarımız yaşamdaki duruşlarına denk bir biçimde düşmana karşı fedaice savaşarak şehadete ulaştı. Bu değerli yoldaşlarımız direnişin ilk gününden itibaren, düşmanın yenilgiye uğratılması için birçok farklı çalışmada yer alarak hem direnişin altyapısının oluşturulmasında hem de zamanı geldiğinde bu direnişte aktif bir şekilde yer almak için eşsiz bir emeğin sahibi oldu. Her anı büyük fedakarlıklar ve özgürlük tutkusu gerektiren tarihi direnişe büyük bir umutla ve kesin zafer inancıyla katılan Xelef, Şahin, Rênas ve Rêncber yoldaşlarımız Cenga Xabûr Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nin öncü komutanları olarak büyük bir direniş mirasını ardlarında bıraktı. Bizler de yoldaşları olarak bu kahraman şehitlerimizin bizlere bıraktıkları mücadeleyi ve devrim görevlerini onlara layık olmanın sorumluluğuyla yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Xelef Tolhildan
Adı Soyadı: Serhat Erdoğan
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Sabriye – Kamil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Şahin Botan
Adı Soyadı: Serdar Salgucak
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Xezal – Devreş
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Kasım 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Rênas Dêrîk
Adı Soyadı: Cemil Akar
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Fatime – Hamdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Kasım 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Rêncber Rêbaz
Adı Soyadı: Mihemed Osman
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Şemsê – Mahmud
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2022 / Medya Savunma Alanları

 

XELEF TOLHILDAN

Cizîra Botan, direniş kültürü ve özgür yaşamdaki ısrarı ile önemli bir direniş merkezi olmuştur. Kurdistan tarihinin hiçbir döneminde zulme boyun eğmeyen Cizîra Botan halkımız bu özelliğiyle Kurdistan’da yurtseverliğin öncülerinden olmuştur. Yine tarihinin hemen her döneminde düşmanın en vahşi saldırılarına ve katliamlarına maruz kalan Cizîra Botan halkımız tüm bunlara serhildanlarla karşılık vermiştir. Bu kahraman halkımız tüm saldırılara karşı özgür yaşam uğruna en yiğit evlatlarını bedel vermiş ve halkımızın en seçkin evlatları da düşmanın en ağır saldırılarına karşı direniş mirasını her defasında daha da büyüterek halkımızın kahramanlıklarına layık olmayı bilmiştir. Xelef yoldaşımız da Cizîra Botan halkımızın yiğit evlatlarından biri olarak yurtseverlik kültürüne bağlı bir ailede doğup büyümüştür. Xelef yoldaşımız daha çocukluğundan itibaren faşist ve sömürgeci Türk devletinin Cizîr halkımız özelinde Kürt halkı üzerinde uyguladığı saldırılara ve katliamlara en yakından tanıklık etmiş; bundan dolayı büyük kin ve öfke duymuştur. Yurtsever bir çevrede büyümesi, Cizîr halkının serhildan ve direnişçi ruhuna daha erken yaşlarda tanık olması Xelef yoldaşımızın kişilik şekillenmesinde önemli bir rol oynamıştır. Xelef yoldaşımız da her onurlu Kürt gencinin yapması gerektiği gibi Kürt halkının katliama uğraması karşısında sorumluluklarının farkına varmış ve mücadele arayışlarına girmiştir. Faşist Türk devletinin Önderliğimize karşı uyguladığı işkenceler ve zehirleme girişimleri birçok Kürt gencinde olduğu gibi Xelef yoldaşımızda da büyük bir intikam gerekçesine dönüşmüş ve yoldaşımız intikam mücadelesinin en amansız bir şekilde verildiği gerilla saflarına katılım kararı almıştır. 

Doğduğu topraklardan 2015 yılında gerilla saflarına katılan Xelef yoldaşımız, yeni savaşçı eğitimini tamamlamak için Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Eğitim sürecinde düşmana karşı beslediği kin ve öfkeyi bilince çıkarmaya başlayan Xelef yoldaşımız, ideolojik gelişiminin yanı sıra emekçi kişiliğiyle de gerilla yaşamına adapte olmakta zorlanmamıştır. Eğitim sürecini başarıyla tamamladıktan sonra Metîna ve Zap alanlarında başta altyapı olmak üzere verilen her görevi başarıyla yerine getirmenin müthiş çabası içerisinde olan Xelef yoldaşımız, bu özellikleriyle yoldaşları tarafından sevilmiş ve sayılmıştır. Güler yüzlülüğü ile yoldaşlarına her zaman moral olan Xelef yoldaşımız, bulunduğu tüm alanlarda aranan yoldaşlarımızdan olmayı başarmıştır. Yaşama hesapsızca ve emekle katılan Xelef yoldaşımız emek verdikçe mutlu olmuş ve mutlu oldukça da yaşamı ve yoldaşlarını sahiplenmiştir. Katıldığı ilk günlerden itibaren öncü komutanımız Şehit Zîlan yoldaşımızın katılımından, eyleminden ve eyleminin yarattığı sonuçlardan etkilenen Xelef yoldaşımız, kendini daha fazla Zîlan çizgisinde eğitebilmek için Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuştur. Fedailik çizgisi, yoldaşlık görev, sorumlulukları ve devrimci görevler üzerinde derin yoğunlaşmalar geliştiren Xelef yoldaşımız, tüm bu görev ve sorumluluklara cevap olmanın arayışı içerisinde olmuştur. Önderliğimizin “Zorluklar güçlü kişilikler yaratır” sözünü kendisine esas alan ve Hêzên Taybet çalışmalarına katılımından sonraki devrimci yaşamını bu esasa göre yaşayan Xelef yoldaşımız, zorluklar karşısında hiçbir zaman pes etmemiş ve günden güne irade, düşünsel ve askeri yönlerden görünür bir gelişme kaydetmiştir.

Xelef yoldaşımız, askeri ve ideolojik olarak geliştikçe düşmana karşı olan duruşunda da net, kararlı ve iddialı bir tutum geliştirmiştir. Düşmanın sistematik bir şekilde kimyasal silah kullanması ve bu kimyasallarla yoldaşlarımızın şehit olması her yoldaşımızda olduğu gibi Xelef yoldaşımız da büyük bir öfke yaratmıştır. Bu saldırılarına karşı düşmana özgür dağlarda nefes dahi aldırmayacağının tutumunu vererek savaşa dahil olmuştur. Cenga Xabûr Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’ne dahil olan Xelef yoldaşımız, kendisine verilen görevleri en iyi bir şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olmuştur. Katıldığı ilk günden, şehit olduğu an’a kadar şehit yoldaşlarımızın izinden yürümeyi esas alan Xelef yoldaşımız, biz yoldaşlarına büyük bir mücadele mirası bırakmıştır.

 

ŞAHİN BOTAN

Şahin yoldaşımız, Şirnex’te yurtsever bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelmiştir. Kadim Kurdistan kültür ve geleneğinin yaşandığı Botan’ın direngen özellikleriyle büyütülmüştür. Şahin yoldaşımızın kişiliği Botan’ın fedakar, emekçi, cesur ve duyarlı özelliklerini alarak şekillenmiştir. Ailesinin yurtsever ve Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne katılımların olması nedeniyle daha küçük yaşlarda Partimizi tanıma fırsatı bulmuştur. Kurdistan Özgürlük Hareketi’nde şehit düşen öncü komutan ve savaşçıların destansı direnişleri ve anılarıyla büyümüştür. Botan gençliği halkımızı soykırımdan geçirmek isteyen Türk devletine karşı toplumsal öncülük görevlerini yerine getirerek tüm Kurdistan’a örnek olmuştur. Böylesi köklü bir gelenekten gelen Şahin yoldaşımız, halkımıza yapılanlara karşın duyarlı bir genç olmuştur. Şahin yoldaşımız da yaşanan birçok baskı, zulüm, katliama ve işgalcilerin babasına karşı yaptığı işkenceye tanıklık etmiştir. Şahin yoldaşımız ailesine ve halkımıza yapılanları içinde biriktirerek doğru zamanı beklemiştir. Her geçen gün işgalcilere karşı olan kin ve öfkesini çoğaltmış ve bir intikam aracına dönüştürmek istemiştir. Yapılan her baskı ve katliamın hesabının sorulması gerektiğini bilince çıkarmıştır. Şahin yoldaşımız düşmanın çözüm süreci adı altında soykırım politikalarını daha ince bir şekilde yürütmek istediğini bir dönemde hiçbir zaman aklından çıkarmadığı halkımıza yapılan katliamların hesabını sormak için beklediği zaman gelince özgürlük saflarına katılmıştır. Yönünü gerillacılıkta Botan’ın kalbi olan Besta alanına vermiştir. Bir süre Besta ve Cûdî alanlarında kalmıştır. Gerilla yaşamından ve PKK yoldaşlığından çok etkilenmiştir. Kendisini daha iyi geliştirmek ve profesyonel bir gerilla olmak için Medya Savunma Alanları’na geçmiştir.

Medya Savunma Alanları’nda temel eğitimlerini alan Şahin yoldaşımız daha bilinçli bir katılımın sahibi olmuştur. Pratiğe büyük bir heyecan ve moralle başlayan Şahin yoldaşımız hızlı bir gelişme kaydetmiştir. Bulunduğu birimin en yenisi olmasına karşın aktif ve coşkulu katılımıyla yer aldığı çalışmalara hakim olmayı başarmıştır. Şahin yoldaşımız daha ilk yılında; arazi hakimiyeti, fedakarlık, duyarlılık ve komutanlık özellikleri isteyen kurye çalışmalarına dahil olmuş ve başarılı bir pratik sergileyerek ilk şekillenmesini güçlü yapmıştır. Şahin yoldaşımız her an’ı kendini geliştirerek Önderliğimize ve şehitlerimize layık olmaya çalışmıştır. Yaşadığı derin yoğunlaşmalarla, katılımını daha da büyütmek istemiş, Rêber Apo’ya daha yakın ve fedai bir militanı olmak için Hêzên Taybet örgütlemesini dahil olmuştur. Aldığı eğitimlerle Önderlik gerçekliğini derinden öğrenmiş, başta Önder Apo’ya, ülkesine ve halkına olan bağlılığını an be an büyütmüştür. Temiz ve sade katılımıyla yoldaşlarının gönlünde büyük bir yer edinmiştir. Bulunduğu her yere rengini yansıtmış ve yoldaşlarına moral kaynağı olmayı başarmıştır. Fedai bir militan olarak öncü komutanımız Zîlan’ın yolunda emin adımlarla ilerlemiştir. Eğitimin önemini iyi bilen, temellerini sağlam atabildiği sürece Önderliğe ulaşabileceğinin farkında olan Şahin yoldaşımız, aldığı her eğitimde derinleşme istemi ve çabasıyla başarılı bir düzey yakalamıştır. Önder Apo’nun “Anlamın ve hissin yarattığı insan en büyük insandır” belirmesinden yola çıkarak Önder Apo’yu daha iyi anlama ve hissetme çabasında olmuştur. Fedailer topluluğu olan PKK’de buna yaraşır bir yaşam ve mücadele sergilemiştir. Şahin yoldaşımız, katılımının ilk gününden, şehadete ulaştığı an’a kadar her zaman Rêber Apo’ya, şehitlere ve dönem görevlerine “nasıl daha iyi katılırım ve layık olurum” sorgulamasının içerisinde olmuştur. Yoldaşlığa olan bağlılığı kendisinde yarı yolda ve arkada bırakmayan bir duruş kazandırmış ve Önderliğin militanı olma ruhuyla bunun hem yaşamda hem de savaşta uygulayıcısı olmuştur. Görev ve sorumluluklarının farkında olan Şahin yoldaşımız askeri anlamda, Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın tarz ve taktiğinde kendini yetkinleştirerek büyük bir öncü komutan olmuştur. Şahin yoldaşımız yaşamda yaratıcı olup, zamana meydan okuyan bir atikliğe sahip olmuştur.

Faşist ve işgalci Türk devleti, Hareketimizi tasfiye etmek ve sömürgecilik hayallerini gerçekleştirmek için Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdiği işgal operasyonlarına karşı Şahin yoldaşımız Cenga Heftanîn Hamlesi ve Cenga Xabûr Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’ne aktif bir şekilde katılmıştır. Hamle süreçlerinde birçok eylemde yer almıştır. İşgalcilerin kısa sürede alanlarımızı işgal etme girişimlerinin engellenmesinde başat rol oynayan yoldaşlarımızdan olmuştur. Her iki hamlede de birçok kez yaralanmış, yine de sıcak savaş cephesinden ayrılmamıştır. Kendini her zaman en zorlu görevler için önermiştir. Bu işgal saldırılarında yoldaşlarıyla an be an büyük bir moralle mücadele içerisinde olmuştur. Fedai bir Apocu militan olan Şahin yoldaşımız büyük bir kararlılık ve azimle işgalcilere karşı kahramanca savaşmıştır. Savaştaki cesaretiyle yoldaşlarına da güç ve destek olmuştur. Fedai bir duruş sergileyerek üzerine düşen sorumlukları yerine getirmiş, son nefesine kadar her koşul altında Apocu çizgide ısrar etmiştir. İşgalcilerin işgal ettiği alanlardan çıkarılması için başlatılan devrimci operasyonlarda Adilca, Kerimce, Beritanca son nefesine kadar savaşarak şehadete ulaşmıştır. Şehadeti biz yoldaşlarını derinden etkilediği gibi onun şahsında tüm devrim şehitlerimize verdiğimiz sözümüzü bir kez daha tekrarlayarak en büyük amaçlarımızdan olan Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağımızı belirtiyoruz. Anıları ve mücadeleleri yolumuzu aydınlatan meşale olacaktır.

 

RÊNAS DÊRÎK

Soykırım kıskacına alınmış ve yok oluşun eşiğine getirilen halkımızın özgürlük umudunu yeniden yeşerten partimiz PKK, kısa sürede yurtsever halkımız tarafından sahiplenilerek geliştirilen serhildanlarla selamlanmıştır. Tarih boyunca işgalcilere karşı verdiği mücadele ve yurtseverlik çizgisini güçlü bir şekilde sahiplenmesiyle tanınan Mêrdîn’in Dêrîk ilçesi partimiz PKK’nin ilk kitleselleştiği alanlardan olmuştur. Serhildan geleneğinin yaratılması ve geliştirilmesinde öncülük rolü oynayan direniş merkezlerinden biri olan Dêrîk, sömürgeci Türk devletinin bütün saldırılarına rağmen işgale ve işgalciye geçit vermeyen duruşunu koruyarak günümüze kadar getirmeyi bilmiştir. Gerilla saflarına en yiğit ve en değerli gençlerini göndererek mücadeleyi her zaman yükselten kutsal direniş topraklarında doğan Rênas yoldaşımız da bu köklü mirasın yoğunlaştığı Dêrîk’te yurtsever bir ailemizde dünyaya gelmiştir. Yaşadığı çevrenin de mücadelemize katılımlar yaparak sahiplenmesi yoldaşımızın erken yaşlardan itibaren Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’yle güçlü bağlar kurmasını sağlamıştır. Rênas yoldaşımız, küçük yaşlardan itibaren halkımız arasında verdiği mücadeleyle efsaneleşen ve halkımızın özgürlük umudu olan gerillaya karşı büyük bir ilgi duymuştur. Mücadele saflarına katılacağı günün hayalinin peşini hiçbir zaman bırakmamış ve işgalcilerin halkımıza karşı geliştirdiği saldırıları gördükçe var olan öfkesi artmıştır. Rojava’da özgür iradesiyle yaşamak isteyen halkımızın geliştirdiği Özgürlük Devrimi’ni yok etme çabaları ve Şengal’da Êzidî halkımızı soykırıma uğratma saldırıları Rênas yoldaşımız için son nokta olmuştur. Halkımızın, Kurdistan Özgürlük Gerillası öncülüğünde güçlü bir öz savunma çizgisi geliştirmeden varlığını koruyup özgürlüğünü sağlayamayacağını gerçekleşen somut saldırılarla gören yoldaşımız, işgal saldırıların yoğunlaştığı 2015 yılında mücadele saflarına katılarak aktif direniş saflarında yerini almıştır.

İşgalcilere karşı büyük bir öfke sahibi olan yoldaşımız, Önder Apo felsefesiyle kendisini donatmayı esas almıştır. Güçlü bir tarih bilincine sahip olmadan özgür bir geleceğin kurulamayacağına inanan Rênas yoldaşımız, Önder Apo felsefesinde yoğunlaşarak büyük bir derinliğe ulaşmıştır. İdeolojik alanda olduğu kadar askeri alanda da yetkinleşmeyi esas alan yoldaşımız, aldığı eğitimlerde Demokratik Modernite Gerillacılığı’nda uzmanlaşmış ve birçok farklı gerilla taktiğinde profesyonelleşmiştir. Emekçi ve mütevazi kişiliğiyle kısa sürede bütün yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanan yoldaşımız, bulunduğu her ortamda Parti çizgisini sahiplenmiş ve kutsal gerillacılık yaşamına tereddütsüz bir şekilde katılmayı esas almıştır. Rênas yoldaşımız, sömürgeci Türk devletinin işgal saldırıları karşısında direniş alanlarında yer alarak mücadelesini sıcak savaş alanında yürütmeyi esas almış ve bu ısrarla bulunduğu her alanda işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nde de aktif olarak yer almış, savaş mevzilerinde yürütülen tarihi direnişe öncülük etmiştir. Hareketli tim savaş tarzının gelişip yaygınlaşması için büyük bir çaba içerisinde olan Rênas yoldaşımız, işgalcilere karşı geliştirilen birçok eylemde yerini alarak askeri alandaki yoğunlaşmalarını etkili bir şekilde pratiğe aktarmıştır. Yeni dönem gerillacılığının zafer çizgisini şahsında somutlaştıran yoldaşımız, yaratıcı bir tarzla gerillacılık taktiklerini iç içe başarılı bir şekilde kullanan öncü komutanlarımızdan olmuştur. Yaşamında ve savaşında fedaice katılım çizgisinden taviz vermeyen Rênas yoldaşımız, ardında büyük bir mücadele mirası bırakmıştır. Rênas yoldaşımızın sonsuz bir emekle geride bıraktığı mücadele mirası mutlaka zaferle taçlandırılacaktır.

 

RÊNCBER RÊBAZ

Varlığını halkımızın yokluğu üzerine kuran Kürt düşmanı faşist TC devleti tarihi boyunca bulunduğu her yerde halkımıza karşı soykırım politikaları uygulamış, halkımızı soykırıma uğratmak için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Koynunda beslediği çeteleriyle de bu politikalarını devam ettirmek isteyen soykırımcı TC devleti tarihin en görkemli direnişiyle Kobanê’de durdurulmuştur. Birçok Kobanê’li yurtsever ve Apocu militanın savaştığı; DAİŞ faşizmi ve sömürgeci TC devletinin yenilgiye uğratıldığı Kobanê insanlık onurunun kıblesi olmuştur. Rêncber yoldaşımız fedaice direnen bir halkın evladı olarak Kobanê’de yurtsever bir ailede doğup büyümüştür. Özgürlüğü uğruna her türlü bedeli göze alan ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne en yiğit evlatlarını veren kadim Kêtikî aşiretinin köklü yurtseverlik geleneğiyle büyüyen Rêncber yoldaşımız, bu nedenle partimiz PKK’yi daha erken yaşlarda tanımıştır. Böylesine güçlü yurtseverlik duygularıyla büyüyen Rêncber yoldaşımız, halkımızın özgürlük mücadelesine karşı daha genç yaşlarda kendisini sorumlu görmüştür. İnsanlık düşmanı DAİŞ’in soykırımcı ve faşist Türk devletinin de desteğiyle Rojavayê Kurdistan’a saldırdığı ve Kürt halkı üzerinde katliamlar gerçekleştirmek istediği dönemde Apocu militanların fedaice direnişi Rêncber yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Bu tarihi direnişin içerisinde kendisinin de bulunması gerektiğinin farkında olan Rêncber yoldaşımız, katılım kararı vererek Kürt gençlerine onurlu bir yaşamın yolunu göstermiştir.

2013 yılında gençlik çalışmalarına katılan Rêncber yoldaşımız, çalışmalardaki enerjisi ve coşkusuyla yoldaşlarının ilgi ve sevgisini kazanmıştır. Bir süre gençlik çalışmalarında kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçen Rêncber yoldaşımız yeni savaşçı eğitimlerini başarıyla bitirmiştir. Aldığı eğitimlerle yurtseverlik bilincini örgüt bilinciyle bütünleştirmenin ilk adımlarını atan Rêncber yoldaşımız, ideolojik yönden geliştiği kadar askeri yönden de gelişmeyi esas almış ve mücadele içerisinde olmuştur. Eğitim sürecini başarıyla sonuçlandıran Rêncber yoldaşımız ilk pratiğini sarp arazisiyle içerisinde büyük zorluklar barındıran Zap alanında yürütmüştür. Rêncber yoldaşımız Zap alanında bulunduğu süreç içerisinde yer aldığı tüm çalışmalarda büyük bir emek ve fedakarlıkla katılmıştır. Yaşama katılımı ile yoldaşları için moral ve motivasyon kaynağı olan Rêncber yoldaşımız, bu özelliğiyle tüm yoldaşları tarafından sevilip sayılmıştır. Daha sonra bir süre Avaşîn alanında pratik yürüten Rêncber yoldaşımız, Zagrosların sarp arazisinin kendisini fiziksel anlamda geliştirdiği kadar güzelliklerinin de kendisini bağladığını fark etmiştir. Zagroslarda kaldığı süreç içerisinde verilen tüm görevleri büyük bir ciddiyetle başarıya ulaştırmanın müthiş mücadelesini veren Rêncber yoldaşımız, bu özelliğiyle yoldaşları tarafından örnek alınmıştır. Her PKK militanında olduğu gibi Rêncber yoldaşımız da Önderliğimize bağlılığın ve görme isteminin gerektirdiği Apocu militan özellikleri ve güçlü askeri duruşu kendinde yaratmanın arayışı ve mücadelesi içerisinde olmuştur. Bu temelde Rêncber yoldaşımız bu özellikleri kendinde yaratmak için daha fazla yoğunlaşacağı alan olduğuna inandığı Hêzên Taybet çalışmalarına geçmiştir. Rêncber yoldaşımız bu çalışmalarda düşmana en çarpıcı şekilde cevap olabilmek ve kahraman şehitlerimizin intikamlarını alabilmek için kendisini eğitme çabası ve hırsı geliştirmiştir. İşgal operasyonlarının başlamasıyla birlikte bu operasyonlara karşı başlatılan Cenga Xabûr Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nde yer almış ve tereddütsüz bir katılımın sahibi olmuştur. Nereye giderse gitsin verilecek her göreve hazır olduğunun tutumunu her defasında yenileyen Rêncber yoldaşımız örnek bir Apocu militan olmayı başarmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren örgütsel bir duruşun sahibi olmanın çabası içerisinde olan Rêncber yoldaşımızın yaşam ve savaştaki duruşu, şehitlerimizin bizlere bıraktığı kutsal PKK yaşamını korumanın ve büyütmenin gerekçesi olacaktır.

Yaşamdaki fedai duruşlarını düşmana karşı verilen özgürlük savaşımıza da yansıtarak bütünlüklü devrimciler olmayı başaran ve bu özellikleriyle tüm yoldaşlarına öncülük yapan Xelef, Şahin, Rênas ve Rêncber yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin mücadelelerini zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.”