HPG: Nusaybin’de 3’ü uzman çavuş 5 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Nusaybin’de 3’ü uzman çavuş toplam 5 askerin öldürüldüğü, 7 askerin de yaralandığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) 31 Ağustos günü Mardin Nusaybin ilçesinde Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemin ayrıntılarını açıkladı.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

‘’Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 31 Ağustos günü saat 10.30’da Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Pıraket mahellesindeki Gırnavas yolunda ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Konvoyda hedeflenen ejder tipi zırhlı bir araç tümden imha edilmiş ve 2 zırhlı araç da darbelenmiştir. İmha edilen ve darbelenen araçlar içinde bulunan 3’ü uzman çavuş olmak üzere 5 asker öldürülmüş, 7 asker ise ağır bir şekilde yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu çok sayıda ambulans ve zırhlı araç ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. İşgalci TC ordusu aldığı ağır darbeler ardından alanda bir operasyon başlatmıştır.’’