HPG: Mücadelemizde yaşayacaklar

Adıyaman’da şehit düşen gerillaları saygıyla anan HPG, “Aziz ve yoldaşlarımızın anıları daima mücadelemizde yaşayacaktır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 17 Ekim’de Adıyaman’da şehit düşen 2 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. İşgalci TC ordusunun 17 Ekim günü Adıyaman’ın Kömür Beldesi kırsal alanına dönük bir operasyon başlattığını belirten HPG, “Yüzlerce askerin katılımıyla gerçekleşen bu operasyon sırasında bölgede bulunan gerilla güçlerimiz ile düşman arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışma sonucunda işgalci askerlerin ölü ve yaralılarının sayıları netleştirilemezken, Aziz ve Şoreş arkadaşlarımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır” dedi.

HPG, şehit düşen gerillalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

FEDAKAR; EMEKÇİ, ATILGAN

“Aziz Çırav yoldaş, tıpkı şimdiki gibi Önderliğimiz üzerinde ağır tecrit uygulamalarının olduğu bir dönemde halkımızın özgürlük tarihini yazan gerilla saflarına katılmıştır. Başta Botan ve Tolhildan alanları olmak üzere, birçok savaş alanında büyük bir başarıyla görev yürütmüş olan Aziz yoldaş, görev yürüttüğü tüm alanlarda, mücadelenin ortaya çıkarmış olduğu zorlukları devrimci iradesiyle aşma çabası içinde olmuştur. İçinde yetişmiş olduğu toplumun öz değerlerinden taviz vermeyen duruşuyla tüm yoldaşları içerisinde sevilen bir yoldaş olan Aziz arkadaş, dürüst, fedakar, emekçi ve atılgan özellikleriyle devrim görevlerine tüm benliğiyle katılmasını bilmiştir. Halkımızı katliamdan geçirmek ve köleleştirmek isteyen düşmana karşı büyük bir kin ve öfke duyan, bu öfkesini de devrimci bilinçle yoğurarak güçlü bir mücadeleci kişiliğe ulaştırabilmeyi başaran Aziz yoldaş, koşullar ne olursa olsun düşmana karşı savaşmak için her zaman en ön saflarda yer almıştır.

GÖREVLERİ BAŞARIYLA YERİNE GETİRDİ

Devrimci Halk Savaşı’nın başladığı bir dönemde Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan Şoreş Roza yoldaş, şehitlere olan bağlılığı temelinde gerilla yürüyüşünü sürdürmüştür. Katıldığı ilk günden şahadete ulaştığı son gününe kadar görev yürüttüğü tüm alanlarda mücadelenin ortaya çıkarmış olduğu birçok zorluğa göğüs geren, Partimizin önüne koyduğu örgütsel görevleri büyük bir sabır ve incelikli bir şekilde başarıyla yerine getiren Şoreş yoldaş, dürüst ve fedakar duruşuyla tüm yoldaşları arasında sevilen bir arkadaşımız olmuştur. Sahip olduğu ideolojik bilinç, örgütsel duruş ve cesareti ile öne çıkan Şoreş yoldaş, doğduğu topraklarda düşmandan hesap sorma arzusu temelinde Tolhildan eyaletinin yolunu tutmuştur.”

KÜRDİSTAN HALKININ BAŞI SAĞOLSUN

HPG açıklaması, “Adıyaman’ın bağrından çıkarak, Ediplerin, Azizlerin, Sîdarların ve Rozaların izinden yürüyen ve bu temelde sömürgeci düşmandan hesap sorma mücadelesi içerisine giren Aziz ve Şoreş yoldaşlarımızın büyük fedakarlıkları asla unutulmayacak; bu değerli yoldaşlarımızın anıları daima mücadelemizde yaşayacaktır.

Başta değerli Tunç ve Özdemir aileleri olmak üzere, tüm Adıyaman halkımıza ve bütün Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bize bıraktıkları mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” ifadeleriyle son buldu.

2 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehadete ulaşan gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Aziz Çırav
Adı Soyadı: Yusuf Tunç
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Şehriban - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ekim 2018 / Adıyaman

***

Kod Adı: Şoreş Roza
Adı Soyadı: Murat Özdemir
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Besime - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ekim 2018 / Adıyaman