HPG, Maku’da şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG BİM, 2 Temmuz günü Rojhilat Kürdistanı’nın Maku kentine bağlı Çaldıran bölgesinde İran pasdarları ile çıkan çatışmada şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 2 Temmuz günü Rojhilat Kürdistanı’nın Çaldıran bölgesinde HPG gerillaları ile İran pasdarları arasında çatışmanın çıktığını ve bu çatışmada, Ahmet Yadser (Ceng Elemholi), Mehdin Tekel (Rojdi Amed) ile Fırat Akmaz (Welat Zilan) isimli gerillaların şehit düştüğünü belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti: “23 Haziran günü İran pasdarları Serhat bölgesinin Dambat alanında bir operasyon başlatmıştı. Kevirê Sipî alanını obüs ve havan topları ile yoğun bir şekilde bombalayan İran ordusu ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 1 arkadaşımız şehit düşmüş, 1 arkadaşımız ise yaralı bir şekilde esir düşmüştür. İran ordu güçlerinin son dönemde güçlerimize dönük olan hareketliliği, gizli birlikleri ile pusu kurmaları dikkat çekici olmakla beraber Şehidan’daki saldırı ardından İran ordusunun bu hareketliliğini izlemekteyiz.

Bu operasyonda şehadete ulaşan ve esir düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri tarafımızca netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

2 TEMMUZ GÜNÜ ÇATIŞMA YAŞANDI

2 Temmuz 2019 tarihinde Rojhılat Kürdistan’ının Maku şehrindeki Çaldıran bölgesinde güçlerimiz ile İran pasdarları arasında çatışma çıkmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda Ceng, Rojdi ve Welat yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ceng Elemholi
Adı Soyadı: Ahmet Yadser
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Sürme – Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2019 / Maku

 

Kod Adı: Rojdi Amed
Adı Soyadı: Mehdin Tekel
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayşe – Tarık 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2019 / Maku

 

Kod Adı: Welat Zilan
Adı Soyadı: Fırat Akmaz
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Zeytin – Orhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2019 / Maku

Genç yaşlarında sistemin Kürt halkı üzerindeki asimilasyon politikalarına yakından tanıklık eden Ceng, Rojdi ve Welat arkadaşlarımız Kürt halkının özgürlüğünü sağlamak amacı ile farklı tarihlerde Kürdistan’ın farklı şehirlerinden Özgürlük Hareketi’ne katılmışlardır. Gerilla saflarına katıldıkları ilk andan itibaren kendilerini Kürt halkının özgürlüğüne adayan yoldaşlarımız, bulundukları alanlarda fedakârca bir katılımın sahibi olmuşlardır. Dönem görevlerini en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışan Ceng, Rojdi ve Welat arkadaşlarımız mücadele yaşamları boyunca göstermiş oldukları emek, fedakârlık ve dürüst katılım ile her daim Önderlik çizgisi doğrultusunda doğru bir yürüyüşü esas almaya çalışmışlardır. Yaşam ve mücadele içerisindeki duruşları, biz geride kalan yoldaşları için her zaman örnek olacaktır.

Bu değerli şehitlerimizin aileleri şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere bıraktığı direniş bayrağını özgürlükle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”