HPG: Lice’deki özel harekat merkezi fedai eylemle imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi, Lice’deki Duru karakoluna yönelik düzenlenen ‘fedai eyleme’ ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed’in Lice ilçesine bağlı Angol (Duru) karakolunun ‘fedai eylemle imha edildiğini’ duyurdu. Eylemde 12 askerin öldüğünü, 55 askerin ise yaralandığı belirtildi.

HPG, eylemin Tekoşin Amed (Zelal Kartal) isimli gerilla tarafından yapıldığını belirtti.

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

Kürdistan’ı yeniden işgal planlarını uygulamada Amed’e özel bir rol biçen işgalci TC ordusunun özel harekat merkezi fedai bir gerillamız tarafından imha edilmiştir.

Amed ve çevresindeki birçok operasyon ve pusulamada merkez görevi gören, halkımıza yönelik katliam uygulamalarında öncülük yapan Amed’in Lice ilçesine bağlı Angol (Duru) karakolu 10 Eylül günü saat 05.55’te Tekoşin Amed yoldaş tarafından hedeflenmiştir.

5 tonluk patlayıcı yüklü araç ile Angol karakoluna yönelik düzenlenen bu fetih eyleminde 4 mevzi tümden imha edilmiş ve karakol binasında büyük çapta hasar meydana gelmiştir. Eylem ardından işgalci güçler telefon ve internet şebekelerini kapatmış, karakol binası ve mevziileri brandalar ile örtmüş ve Angol karakolu önündeki yolu 5 saat boyunca trafiğe kapatmıştır.

Bu başarılı fedai eyleminde 12 işgalci düşman askeri öldürülmüş, 55 düşman askeri ise yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri çok sayıda ambulans ve skorsky tipi helikopterler ile Lice, Hani, Kocaköy ve Amed merkeze kaldırmıştır. Büyük darbe alan işgalci TC ordusu imha olan karakolu tümüyle boşaltmış, sadece enkazı korumakla görevli 15 asker bırakmıştır.

Önder Apo’ya yönelik tecride, başta Sur olmak üzere halkımıza yönelik gerçekleştirilen baskı ve göçertme politikalarına ve şehit yoldaşlarımızın intikamı adına düzenlediği bu eylemle yürünecek yolu açıkça ilan eden fedai Tekoşin Amed yoldaşın takipçisi olacağız.

Fedai eylem yapan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Tekoşin Amed
Adı Soyadı: Zelal Kartal
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Afife - Sıddık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Eylül 2017 / Amed