HPG'li Mukaddes Çağlar'ın cenazesi toprağa verildi

Lice'de yaşamını yitiren HPG'li Mukaddes Çağlar'ın cenazesi toprağa verildi. Polis, törene katılımı engellemek için her türlü baskıyı uyguladı.

Amed'in Lice ilçesinin kırsalında, Türk ordusunun 29 Temmuz'da yaptığı hava bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 2 HPG'liden Mukaddes Çağlar'ın naaşı, merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan teşhisin ardından aile tarafından teslim alınan Çağlar'ın naaşı, gün içinde toprağa verildi. 

POLİS ABLUKASI

Polis, mezarlık çevresini zırhlı araçlar eşliğinde ablukaya alırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun, HDP ve DBP il ve ilçe örgütleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan MEYA-DER, TJA aktivistlerinin mezarlığa girmelerini engelledi. Mezarlık içerisine girmek isteyen HDP'li Tosun ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Defin sırasında polisin, aile bireyleri ile bir imamın dışındakilerin mezarlığa girmesini engellerken, mezarlığa ikişerli şekilde konumlanması da dikkat çekti.

Halk, defin işleminin ardından mezarlıktan ayrıldı.

Mukaddes Çağlar için 2 gün sonra ailenin ikamet ettiği Antalya'da taziyeevi kurulacak.

ÇELİK DE ADIYAMAN'DA UĞURLANACAK

Bu arada, aynı bombardımanda yaşamını yitiren HPG'li Gönül Çelik ise bugün Adıyaman merkezde son yolculuğuna uğurlanacak.