HPG'li Cihan Kıt son yolculuğuna uğurlandı

Dersim'de yaşamını yitiren HPG'li Cihan Kıt, son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan Anne Feriştah Kıt, "Kürdistan, Rêber Apo ve şehitlerimizin mücadelesi kazanacak, zulmedenler ve çanak tutanlar kaybedecek” dedi.

Dersim merkez ile Pülümür ilçesi kırsalında 27 Mart’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’lilerden Cihan Kıt’ın (Mahir Dersim) cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere memleketi Dersim’e doğru yola çıkarıldı. Kıt için merkez cem evinde cenaze töreni düzenlendi. Törene aile ve çok sayıda kişin yanı sıra HDP ve DBP’li yöneticiler de katıldı. Cem evinin etrafı zırhlı araç ve polislerce ablukaya alınırken, Kıt’ın tabutu sarı, kırmızı, yeşil bayraklar ile sarıldı. Kıt’ın cenazesini omuzlayanlar sık sık 'Bijî Serok Apo', 'Şehîd namirin' sloganlarını attı.

‘REBER APO KAZANACAK’

Saygı duruşunun ardından cenaze erkanı gerçekleştirilerek, helallik istendi. Cenaze töreninde anne Feriştah Kıt, destek verenlere teşekkür ederek, oğluna veda konuşması yaptı.

Anne Kıt’ın konuşması şöyle:

“Bu uğurda yaşamını yitiren bütün Kürdistan şehitleri önünde saygıyla eğiliyorum. Ben oğlumu sizlere anlatamam. Büyük bir kahramandı. Halkı, kimliği ve dili için savaştı. Bir halkın kimliği ve dili yoksa o halk da yoktur. Büyük komutan Çiyager ne demişti: Zulüm ne olursa olsun son muhteşem olacak. Ben de bir anne olarak buna inanıyorum. Zaferi şehitlerimiz kazanacak. Onurlu duran halkımız kazanacak. Ne zulmedenler, ne de zulme çanak tutanlar kazanacak. Ama Kürdistan, Rêber Apo ve şehitlerimizin mücadelesi kazanacak. Sana söz veriyorum oğlum. Yaşadığım sürece senin yolunda, senin inancını, davanı sürdüreceğim. Sen ve senin mücadele yoldaşlarının önünde bir kez daha saygıyla minnetle eğiliyorum. Senin yolun benim yolumdur.”

Ardından Cihan Kıt’ın cenazesi sloganlar eşliğinde doğup büyüdüğü Gazik Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedildi. Mezarlıkta mumlar yakılarak, karanfiller bırakıldı.

Halk arasında 'Dersim’in asi çocuğu' olarak bilinen 1990 doğumlu HPG’li Cihan Kıt’ın, 2009 yılında PKK saflarına katıldığı öğrenildi.