HPG: Lêlîkan, Hakkari ve Dersim’de 21 asker öldü

HPG gerillaları Güney Kürdistan’ın Lêlîkan alanı ile Hakkari ve Dersim’de Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerde en az 21 askeri öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), yaptığı yazılı açıklamada Lêlîkan’da askeri mevzilerin dört koldan ateş altına alındığını belirtirken, Yüksekova ve Hozat’ta da askeri birlikleri hedef aldı. Her üç eylemde en az 21 askerin öldürüldüğü bildirildi. Hemen her gün gerillanın eylemlerinin hedefi olan Lêlîkan’da ayrıca 4 askeri mevzi imha edildi.

LÊLÎKAN’DE 4 MEVZİ İMHA EDİLDİ, 15 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, Güney Kürdistan sınırlarında Türk devletinin işgal ettiği Lêlîkan tepesine yönelik eylem konusunda şu detayları verdi:

“Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 7 Mayıs günü saat 16.10’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevziileri güçlerimizce 4 koldan yoğun ateş altına alınmıştır. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinden 4’ü imha edilmiş, tespit edilebilen 15 düşman askeri ise öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs, havan ve savaş uçakları ile bombalamıştır.”

YÜKSEKOVA’DA ASKERİ BİRLİĞE EYLEM: 3 ASKER ÖLDÜ

Aynı gün Yüksekova’da gerçekleşen eylemin ayrıntıları ise şöyle açıklandı:

“Güçlerimiz yine devrimci hamle kapsamında aynı gün saat 17.40’ta Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Sivri tepesi yakınlarında işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür.”

HOZAT’TA GİZLİ BİRLİK VURULDU: 3 ÖLÜ

HPG-BİM, Dersim’in Hozat ilçesindeki eylemin 7 Mayıs günü gerçekleştiğini belirterek, gizli bir askeri birliğin hedeflendiğini kaydetti:

“Şehit Ozan ve Şehit Roza Devrimci Hamlesi kapsamımda güçlerimiz, 7 Mayıs günü saat 11.45’te Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka karakolu yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin konumlandığı mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.”