HPG: Kuzey ve Güney’de 16 asker ile 1 JİTEM elemanı öldürüldü

HPG, Çukurca, Barzan, Sidekan, Herekol ve Uludere’de düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı, hava saldırıları hakkında bilgi verdi. HPG, Cudi’de 1 JİTEM elemanının cezalandırıldığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney ve Kuzey Kürdistan’da düzenlenen bir dizi eylemde en az 16 Türk askeri öldürüldü.

Açıklamada yer alan bilgiler şunlar:

ÇUKURCA’DA 8 ASKER ÖLDÜ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir. İşgalci TC ordusuna ağır darbelerin vurulduğu bu eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

10 Ekim günü güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Gêman karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Karakolda bulunan mevzii, barınak ve askeri araçların 2 kolda etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde birçok düşman mevziisi imha edilirken amarok tipi bir araç ve kirpi tipi zırhlı bir araç imha edilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanı obüs, havan ve taarruz helikopterleri ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

BARZAN’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Ekim günü saat 15.00’da YJA STAR güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Tepe Xwedê mıntıkasında konumlanan askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

Aynı gün saat 19.30 sularında güçlerimiz Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlikan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan düşman mevziilerinin hedeflendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

SİİRT HEREKOL’DA 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 9 Ekim günü saat 15.00’da Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Şehit Sorxwin tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepedeki düşman askerlerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır.

Güçlerimiz devrimci hamle kapsamında 10 Ekim günü Herekol bölgesine bağlı Şehit Sorxwin tepesindeki askerleri ikinci defa hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. İsabetli bir şekilde vurulan tepedeki düşman birliğinden 1’i tepe komutanı olmak üzere 2 asker öldürülmüştür.

ULUDERE’DE YJA STAR EYLEMİ

10 Ekim günü saat 10.40’da YJA STAR güçlerimiz Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Yekmalê karakolunu hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan bina ve mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

11 Ekim günü saat 20.30 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha alanını bombalamıştır.

JİTEM ELEMANI CEZALANDIRILDI

26 Eylül günü öğlen saatlerinde Şırnak’ın Cudi dağında bulunan Gire Çolya alanında A. Ö. adlı JİTEM elemanı olan kontra bir şahıs güçlerimizce cezalandırılmıştır. Bu şahıs güçlerimizin bulunduğu alanlarda keşif faaliyeti yürütmüş ve arkadaşlarımızın şehadetlerinde rolü olan bir kişidir.