HPG Komutanı: Bu topraklara girmek de çıkmak da kolay değil!

HPG komutanlarından Zerdeşt Navdar, Efrîn’den Bradost’a uzanan işgal konsepti ve gerillaların eylemlerini değerlendirdi.

HPG’nin Xakurkê bölge komutanlarından Zerdeşt Navdar, Türk devletinin işgal saldırıları ve gerillaların gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin ANF’ye konuştu.

İşgal konseptinin Efrîn’den Bradost’a uzandığına dikkat çeken Navdar, saldırıların hiçbir savaş kuralına uymadığını belirtti.

YENİLİNCE İŞGALE BAŞVURDU

Son işgal saldırılarından önce Kürt özgürlük hareketinin barış çabalarının AKP hükümeti tarafından sürekli boşa çıkarılmaya çalışıldığına işaret eden Navdar, şöyle konuştu: “Hareket olarak her zaman Kürt sorunun çözümü için gerek diyaloglar ile gerek siyaset ile samimi yaklaşımlarımız oldu. Ancak bunun karşısında düşmanın özellikle Erdoğan’ın yöneticiliği ile AKP hükümeti bunu sürekli kullanmaya, boşa çıkarmaya çalıştı. Son olarak da Önderliğimiz tarafından çözüm çabaları gelişti. AKP hükümeti 7 Haziran seçimlerinden sonra kaybettiğini anlayınca yeniden işgale başvurdu.”

“Demokrasi ve özgürlük değerlerini tanımayan faşist bir zihniyet ile saldırılar gerçekleştirdi” diyen Navdar, korku yayarak yeni bir savaş sürecinin başlatıldığını vurguladı.

XAKURKÊ’DEN KANDİL’E UZANAN İŞGAL KONSEPTİ

Navdar, şunları ifade etti: “PKK’yi Türkiye için bir tehlike gösterip yeni bir algı yaratıp korku ile yeni bir savaş süreci başlattı. Bu saldırılar Medya Savunma Alanlarından Bakurê Kürdistan’a oradan da Efrîn’e yine Başurê Kürdistan topraklarına yönelik kapsamlı bir işgali hedefliyordu. Efrîn gibi Türkiye ile hiçbir bağı olmayan bir şehre işgal saldırıları gerçekleştirip işgal etti. Şimdi ise Bradost alanı için işgali hedeflemekte. Xakurkê’den başlayıp Kandil’e kadar uzanan bir işgal konsepti düzenlemiş durumda.  Bu doğrultuda saldırılar oldu ve bu saldırılar karşısında muazzam gerilla eylemlerini ve direnişini buldu.”

ASKERLERİNDEN ÇOK TEKNİĞE GÜVENİYORLAR

Türk devletinin her türlü tekniğini gerilla güçleri üzerine kullandığını vurgulayan Navdar; Türk devletinin askerinden çok kendi tekniğine güvendiğini söylerken, gerillanın bu güveni boşa çıkardığını kaydetti.

GERİLLA, TÜRK DEVLETİNİN GÜVENDİĞİ TEKNİĞİ DE BOŞA ÇIKARDI

Navdar şöyle devam etti: “Bütün inancı tekniğe olan Türk ordusu gelişmiş son çağ tekniğinin insan aklı ile boşa çıkacağını göz ardı ediyordu. Ordunun teknik dışında askeri bir ruhu yok. Gerilla yaratıcı bir güç. Son çağ tekniğine karşı biz insan gücüne inanıyoruz. Gerilla da zaten sürekli bir değişkenlik içerisinde gelişen her strateji karşısında yeni bir taktik geliştiriyor. Teknik geliştikçe gerillada da profesyonellik gelişiyor. Düşman da Xakurkê alanına girince yeni bir taktik-tarz ile karşı karşıya geldi. Gerilla da güçlü eylemler ile bu işgal planlarını boşa çıkardı. Lêlîkan, Evdalkovî, Alî Drej tepelerinde arkadaşlar çok güçlü eylemler gerçekleştirdi. Bu tepelerde Türk ordusunun yüzlerce askeri öldürüldü. Bu tekniğe karşı arkadaşların Alî Drej tepesinde gerçekleştirdiği eylem aslında TC Devleti’nin sonsuz güvendiği tekniğinin nasıl boşa çıkarıldığını herkese göstermektedir. Arkadaşların var olan yoğun düşman tekniğine rağmen, düşman mevziisine kadar gidip düşmanı kendi mevziisinde etkili darbelerle vurması düşman tekniğinin aslında arkadaşlar tarafından boşa çıkartılabileceği ve burada her hangi bir darbe almadan silah kaldırmaları yaratıcı gerilla taktiklerinin örneği olmuştur.”

KAYIPLARINI GİZLİYORLAR, KANDİL ONLAR İÇİN BİR HAYALDİR

 Lêlîkan da şu ana kadar yüzlerce askerin öldürüldüğünü ifade eden Navdar, Türk devletinin kayıplarını gizlediğini söyledi. Navdar, “Bunların hiç biri kamuoyu ile paylaşılmıyor. Bu kayıpların hepsi gizleniyor. Yalan bir siyaset ile algı operasyonu yapılıyor. Kandil bir hayaldir. Kandil’e gelebilmek için birçok şeyi göze alması gerekir” dedi.

AMAÇLARI PKK DEĞİL, HEDEFTE TÜM KÜRT HALKI VAR

Navdar, şunları ekledi: “Şu an gerilla Xakurkê alanının her tepesinde her yerinde mevzilenmiş durumdadır. Gelişecek her harekete karşılık verecek konumda hazır bir şekilde örgütlenmişler. Bunun için ilerleme hedefleri varsa verecekleri hesapları da düşünmeliler. Rojava ve Başurê Kürdistan’a yönelik işgal planlaması geniş kapsamlı bir konsepttir. Amaç kesinlikle PKK değil. Bu yanlış bir tespittir. Hedefte tüm Kürt halkı vardır.”

GÜNEY KÜRDİSTAN’IN BİR ÇOK KENTİNDE TÜRK BAYRAKLARI DALGALANIYOR

Güney Kürdistan halkını duyarlılığa çağıran Navdar, “Türkler işgal ettiği bir yeri bir daha bırakmaz bunun için, Başurê Kürdistan halkımızda daha çok duyarlı olmalıdır. Başurê Kürdistan’ın birçok şehrinde Türk bayrakları dalgalanıyor. Bu konu bölge hükümeti için büyük bir ayıptır. Herkes elinden geldiğince bir tutum sergilemeli bölge de hiçbir işgal kabul görülmemeli” şeklinde konuştu.

GİRMEK DE ÇIKMAK DA KOLAY DEĞİL

Navdar şöyle noktaladı: “Kürdistan özgürlük gerillası olarak nerede bir saldırı varsa orada her şekilde cevap vermeye hazırız. Gerilla güçleri olarak işgal tehlikesi bulunan her bölgede savaşmaya halkı korumaya hazırız. Düşmanı topraklarımızda rahat bırakmayacağımız konusunda iddiamız tamdır. Başurê Kürdistan ve tüm halkımız bilmeli ki bu topraklar öylece düşmana bırakılacak topraklar değildir. Bunun için bedeli ne olursa olsun vermeye hazırız. Düşmanı topraklarımızda bırakmayacağımız konusunda iddia ve kararlılığımız birdir. Bu topraklara girmekte çıkmakta kolay değil.”