HPG, Komutan Dr. Savaş Botan’ı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçtiğimiz yıl Şırnak’ta hayatını kaybeden HPG Askeri Konsey Üyesi Dr. Savaş Botan’ı andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) 27 Temmuz 2017 tarihinde Şırnak’ta hayatını kaybeden Dr. Savaş Botan (Menafi Beyazıt)’ı andı. BİM açıklamasında, Komutan Savaş Botan’ın mücadele hayatına ilişkin bilgiler verildi.

HPG resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

‘’Faşist soykırımcı TC devleti, son üç yıldır Kürt halkına karşı işgal ve imha savaşını daha da hızlandırmıştır.  Geçen bu süre içerisinde Kürt halkı ve gerillası tarihi bir direniş ile karşılık vermiş ve düşmanın tüm saldırılarını boşa çıkarmıştır. Gelişen bu direniş sayesinde düşman planlarını gerçekleştirememiş ve istediği sonucu alamamıştır. Şüphesiz bu direnişimizin en büyük sahipleri kahraman şehitlerimiz olmuştur. Dönem dönem gelişen işgal operasyonlarına ve saldırılarına karşı birçok arkadaşımız son anına kadar savaşmış ve düşmana Kürt halkının hiçbir zaman bitirilemeyeceğini ve teslim alınamayacağını göstermiştir. Kahraman şehitlerimizden birisi de 27 Temmuz 2017 tarihinde Botan’ın Kato Marinos alanında gerçekleşen operasyonlarda yaşanmıştır. Düşman geliştirmek istediği işgal operasyonda kara savaşında sonuç alamayınca savaş uçaklarıyla sonuç almak istemiş ve gerçekleşen saldırılarda HPG Askeri Konsey Üyemiz Dr. Savaş Botan arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.

Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Savaş Botan
Adı Soyadı: Menafi Beyazıt
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Emine - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2017 / Şırnak

1971 Amed’in Çermik ilçesinde dünyaya gelen Dr Savaş Botan arkadaşımız, Kürdistan’da özgürlük hareketinin halk tabanında geliştiği ve serhıldan hareketlerinin arttığı bir dönemde mücadelemize ilgi duymuştur. 1991 yılında gençlik faaliyetlerindeyken düşman tarafından yakalanmış ve 5 ay zindanda kaldıktan sonra mücadeleyi bırakmamış ve 1993 yılında yönünü Kürdistan dağlarını vererek, soykırımcı faşist TC’ye karşı aktif savaşta yerini almıştır.  

İlk gerillacılık pratiğine Botan’da başlayan Dr Savaş arkadaşımız, daha sonra Medya Savunma Alanları ve Kelareş gibi alanlarda da kalarak, büyük bir tecrübenin de sahibi olmuştur. Hem askeri hem ideolojik hem de toplumsal alan çalışmalarında kalmış ve kendisine verilen göreve büyük bir özveri ile yaklaşmıştır. Savaşın en yoğun yaşandığı dönemlerde Botan’da birçok çatışma ve eyleme katılarak yetkin bir savaşçı ve birikimi ile de yetkin bir komutan olmuştur. Her dönem mücadelenin görev ve sorumluluklarına sahip çıkmış, kendisine verilen her çalışmaya da büyük bir özveri ile yaklaşmıştır. İdeolojik olarak kendisini yetkinleştirmiş, büyük bir bilinç ile mücadeleye ve Önder Apo’ya bağlı bir militan olmuştur.

Dr. Savaş arkadaşımız 24 yıllık gerillacılıkta edindiği tecrübeyi sürekli arkadaşları ile paylaşmış, bulunduğu her ortamda arkadaş yapısını eğitmek için de büyük bir çabanın sahibi olmuştur. Mücadele içerisinde yılmadan çalışmış ve emeği ile yürümesini bilen, emeğe değer veren biri olmuştur. Birçok görev ve sorumluluk alan Dr Savaş arkadaşımız, en son HPG Komuta Konseyi göreviyle de AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkı üzerindeki soykırım savaşına karşı mücadele için Botan sahasına geçmiştir. Düşmanın halkımızın iradesini teslim alma saldırılarına karşı devam eden direniş içerisinde son ana kadar mücadele etmiş ve mücadele tarihimizde her zaman hatırlanacak ve örnek alınacak arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Yaşadığımız acı kayıptan dolayı, başta değerli Beyazıt ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Şehitlerimizin ideali olan halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''