HPG, Kars ve Şırnak’ta operasyon birliklerini vurdu

HPG gerillalarının Kars ve Şırnak’ta operasyona çıkan işgal birliklerine yönelik düzenlediği eylemlerde, 1’i astsubay dört askerin öldüğü bildirildi. Güney Kürdistan’da da bir asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Kars, Şırnak ve Güney Kürdistan’daki işgal operasyonlarına yönelik gerilla eylemlerine ilişkin bilgi verdi. Açıklamada, gerilla alanlarına yönelik hava saldırılarının düzenlendiği de bildirildi.

HPG-BİM, Kars’ın Kağızman ilçesinde düzenlenen sabotaj eylemine ilişkin şu detayları verdi:

“24 Nisan günü saat 09.30 sularında işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kızılkilise köyü alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz sahada başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Karargah tepesinde konumlanan operasyonun bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetim altında tutulan düşman birliğine yönelik güçlerimiz aynı gün saat 10.30’da bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 3 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.”

Şırnak’ın Besta ve Şehriban bölgelerinde Türk ordusunun düzenlediği bir operasyon sırasında gerillanın sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini belirten HPG-BİM, şunları ifade etti:

“24 Nisan günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta ve Şehriban bölgelerinde bulunan Deriyê Beroj, Deriyê Meydan ve Deriyê Eyşedinkê alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz aynı gün saat 07.30’da Deriyê Beroj mıntıkasındaki operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 astsubay öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Operasyon aynı gün saat 16.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

LÊLÎKAN’DA SUİKAST EYLEMİ

HPG-BİM, Güney Kürdistan sınırları içerisindeki Lêlîkan tepesinde de bir suikast eylemi gerçekleştirildiğini bildirdi: “24 Nisan günü saat 18.30’da YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

Açıklamada ayrıca gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’na hava saldırısı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı: “4.24 Nisan günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları; saat 15.30 sularında Zap bölgesine bağlı Sida, Werxelê ve Karker alanlarını, saat 16.00’da Avaşin bölgesine bağlı Tabura Ereba, Stunê ve Mervanos alanlarını, saat 21.30’da yine Avaşin bölgesine bağlı Basya alanını bombalamıştır.”