HPG işgale karşı 'devrimci hamle' başlattı

HPG gerillaları, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal girişimlerine karşı “Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi” adıyla bir hamle başlattı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin “Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgalci girişimlerine karşı sahada Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesini başlatmıştır” dedi.

HPG, başta Lêlîkan olmak üzere birçok bölgede Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlere ilişkin de bilgi verdi. Cuma günü Lêlîkan tepesinin sekiz koldan gerilla ateşi altına alındığını bildiren HPG-BİM, 7 mevzinin imha edildiği ve 34 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

LÊLÎKAN’DA 7 MEVZİ İMHA EDİLDİ, 34 ASKER ÖLDÜ

Açıklamada eyleme ilişkin şu detaylar verildi:

“Güçlerimiz, 27 Nisan günü saat 12.00’da Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. 8 koldan yoğun ateş altına alınan düşman mevziileri 2 ayrı koldan da güçlerimizce basılmıştır. Tepeye giren güçlerimiz düşmanın birçok mevziisini etkili vuruşlar sonucunda imha etmiştir. Güçlerimiz, yakın mesafeden etkili vuruşlar yapmış ve tepede bulunan 7 mevziiyi imha etmiş, 34 düşman askerini de öldürmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu bölgeyi savaş uçakları, obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”

ÇUKURCA’DA İKİ ASKERİ MEVZİ İMHA EDİLDİ

Aynı gün gerilla güçlerinin, saat 06.30 sularında Hakkari’nin Çukurca (Çelê) ilçesine bağlı Xeregol tepesindeki “düşman askerlerine” bir eylem gerçekleştirdiği bildirildi. HPG-BİM bu eyleme ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Düşman tepesindeki mevzii ve çadırların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı ise tespit edilememiştir.”

YÜKSEKOVA’DA ASKERİ MEVZİLER HEDEFLENDİ, 3 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, 27 Nisan günü ayrıca, saat 09.20’de Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem yapıldığını kaydetti.

Açıklamada, “Tepede bulunan düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1’i A4 ağır silah mevziisi olmak üzere 2 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür” denildi.

CİZRE’DE SUİKAST

Cuma günü bir gerilla eylemi de Cizre’de gerçekleşti. Suikast eyleminde bir askerin öldüğü bildirildi. Detayları şöyle: “Şehit Delal ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamıda güçlerimiz, 27 Nisan günü saat 21.40’ta Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Girê Cizirê mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

26 NİSAN GERİLLA EYLEMLERİ

HPG-BİM, 26 Nisan günü gerçekleşen gerilla eylemleri konusunda ise şu detayları verdi:

“-Saat 11.45’te YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusunun mevziilerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu Xakurkê suyunun etrafını ve Ermuş alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

-Saat 13.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê taburuna bağlı Tepê Sor mıntıkasında bulunan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”