HPG iki yerde Türk ordusunu vurdu!

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çukurca ve Lêlîkan’da düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM)’in eylemlere ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle:

‘’Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 3 Mayıs günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

Bu kapsamda;

Güçlerimiz saat 08.30 sularında Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerinde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz yine Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı olan Xeregol tepesindeki işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin 3 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 mevzii imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 08.40’ta güçlerimiz Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan alanına bağlı Êlîdirej mıntıkasında işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür. Aynı gün güçlerimiz, saat 13.30 ve 14.30’da Lêlîkan tepesindeki işgalci askerlere yönelik 2 suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.’’