HPG, Haziran 2018’de hayatını kaybeden 4 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Haziran 2018’de bir eylem sırasında hayatını kaybeden 4 gerillayı kimlik bilgilerini açıklayarak andı.

HPG-BİM’in yaptığı yazılı açıklamaya göre, dört gerilla 6 Haziran 2018’de bir eylem ardından yoğun bombardıman sonucu hayatını kaybetti.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“12 Haziran 2018 tarihli açıklamamızda belirtildiği üzere, 6 Haziran günü saat 13.00’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kozili Karakolu’na doğru ilerleyen Reo tipi zırhlı askeri bir araca yönelik güçlerimizce bir eylem düzenlenmiş ve 10 düşman askeri öldürülmüştü. Eylem ardından işgalci TC ordusu tarafından eylem alanına yönelik olarak kapsamlı bir operasyon başlatılmış ve bölge yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlarda Akif, Özer, Rojhat ve Xemgin arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.”

Açıklamaya göre hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Akif Serhat
Adı Soyadı: Köksal Sade
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Herdem - Hayrettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2018 / Ağrı

Kod Adı: Özer Mazlum
Adı Soyadı: Sinan Çirka
Doğum Yeri: Iğdır
Anne - Baba Adı: Ayfer - Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2018 / Ağrı

Kod Adı: Rojhat Serhat
Adı Soyadı: Osman Özel
Doğum Yeri: Iğdır
Anne - Baba Adı: Zeynep - Kahraman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2018 / Ağrı

Kod Adı: Xemgin Malazgirt
Adı Soyadı: Engin Koçak
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Barika - Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Haziran 2018 / Ağrı

Dört gerillayı “saygıyla” anan HPG-BİM, şunları belirtti:

“Her biri Serhat’ın derin yurtseverliğiyle şekillenmiş ve sömürgeci düşmandan hesap sorma mücadelesine büyük bir istek ve onurla katılmış olan Akif, Özer, Rojhat ve Xemgin yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarında bulundukları süre içerisinde mütevazı yaşamları, yoldaşlık ilişkilerindeki sadelik ve düşmana olan kinleri her daim hatırlarda kalacak ve biz geride kalan yoldaşlarına örnek olacaktır. Serhat eyaleti bünyesinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi’nin başarısı temelinde Önder Apo’nun ve Kürdistan halkının özgürlüğü için yılmadan mücadele eden ve bu uğurda fedai bir şekilde zafere kilitlenen bu değerli yoldaşlarımız, özlerindeki yurtsever ruhu, PKK’nin yılmak bilmeyen direngenliği ve Apocu özüyle buluşturmayı başarmış birer kahramandırlar. Bu değerli şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak ve onların bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını göklerde dalgalandırmak, biz geride kalan yoldaşların ve her yurtsever Kürt gencinin yegane görevi durumundadır.

Değerli Sade, Çirka, Özel ve Koçak aileleri şahsında tüm yurtsever Serhat ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin ideali olan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyor.”