HPG, Halfeti’de şehit düşen iki gerillayı andı

HPG BİM, 18 Mayıs’ta Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Derto köyünde çıkan çatışmada şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 18 Mayıs günü Halfeti’nin Derto köyünde çıkan çatışmada şehit düşen gerillaların, Laşer Çewlik kod adlı Mesut Tutkal ile Tolhildan Dirok kod adlı Mehmet Uluca olduğunu belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunlara dikkat çekti:

“18 Mayıs 2019 tarihinde Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Derto köyünde işgalci TC ordusu sokağa çıkma yasağı ilan ederek, tüm köy sakinlerine karşı hakaretlerde bulunmuş ve ağır işkenceler gerçekleştirmiştir. Aynı gün köy bulunduğu alanında görevde bulunan 2 arkadaşımız ile işgalci TC ordusu arasında gece saatlerinden sabah saatlerine kadar yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada 1’i PÖH komiser yardımcısı olmak üzere 2 özel harekatçı öldürülmüş, 2 özel harekatçı da yaralanmıştır. Bir gün boyunca işgalcilerin yoğun saldırılarına karşı elindeki kısıtlı imkanlarla mevzilenerek direnen ve işgalcilere ağır darbeler vuran Laşer (Mesut Tutkal) ve Tolhildan (Mehmet Uluca) yoldaşlarımız ölümsüz şehitler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Laşer Çewlik
Adı Soyadı: Mesut Tutkal
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Şefika – Sıddık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mayıs 2019 / Halfeti

 

Kod Adı: Tolhıldan Dirok
Adı Soyadı: Mehmet Uluca
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Hazal – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mayıs 2019 / Halfeti

Laşer yoldaşımız, 1991 yılında Bingöl’de yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. İşgalci TC devletinin doğduğu topraklar üzerindeki kirli oyunları daha küçük yaşta gören Laşer yoldaşımız, Kürt halka ve hareketine karşı başlatılan inkar ve imha konseptlerine karşı 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya katıldığı ilk günden itibaren yoğun bir pratik içerisine giren Laşer yoldaş kısa bir süre içerisinde örnek bir militan haline gelmiştir. Özü sözü bir olan Laşer yoldaş, üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Yaşamdaki fedakâr, coşkulu ve samimi katılımı ile tüm yoldaşlarının sevgisini kazanmıştır. Önderliğin ideolojisini özünde derinleştiren ve yaşamsallaştıran Laşer yoldaşımız, en son görevde bulunduğu Halfeti’de düşmana karşı kahramanca savaşmış ve şehadete ulaşmıştır.

Tolhildan yoldaşımız, 1995 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Direniş ve kahramanlığın toprakları olan Suruç’ta dünyaya gelen Tolhildan yoldaş, sömürgeci TC devletinin Kürt halkına topyekûn saldırdığı bir dönem olan 2017 yılında özgürlük hareketine katılmıştır. Kısa süre içerisinde devrimcilik ölçülerinde kendisini derinleştiren Tolhildan arkadaşımız, faaliyet yürüttüğü her alanda özlü ve fedakârca bir katılımın sahibi olmuştur. Emekçiliği ile tanınan Tolhildan yoldaş, dönem görevlerine tam bir samimiyetle yaklaşmış ve başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Tolhildan arkadaş, düşmanın Kürdistan’da yürütmek istediği soykırım savaşına karşı mücadeleye en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuş ve son nefesine kadar halkımızın özgürlüğü için savaşmıştır.

Laşer ve Tolhildan yoldaşlar, son mermilerine kadar savaşmış ve teslimiyeti kabul etmeyerek fedaice direnişin adı olmuşlardır. Her iki arkadaşımız, Şehit Haki Karer yoldaşımızın şehadet günü olan 18 Mayıs bilinciyle ‘Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür’ şiarı ile düşmana karşı tarihi bir direniş sergileyerek düşmana ağır darbeler vurmuştur. Her ne koşul altında olursa olsun kahraman yoldaşlarımız onurlu ve devrimci bir duruşun sahibi olmuşlardır.

Yoldaşlarımızın direnişi bizlere bir mesaj olup Halfeti’ye ve o bölgeye yaraşır değerli bir duruş ve direniştir. Hem direnen her iki fedai yoldaşımız hem de orada direnen halkımızın duruşu büyük bir anlam ve değer taşımaktadır. Şehitlerinizin anısını yaşatıp, halkımıza uygulanan işkencelere karşı gerekli olan cevabı er ya da geç vereceğimiz herkesçe bilinmelidir. Kürt halkına ve değerlerine karşı işlenen hiçbir suç karşılıksız kalmayacaktır.

Bu temelde şehadete ulaşan Laşer ve Tolhildan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak tüm yurtsever Kürt halkının başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin bize bıraktığı mücadele mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”