HPG: Hakkari ve Lêlîkan’da 5 asker öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillanın Hakkari ve Güney Kürdistan sınırlarındaki Lêlîkan’da 5 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” dedi.

Açıklamada, Lêlikan ve Hakkari’de düzenlenen eylemler ve sonuçları şöyle ifade edildi:

“4 Mayıs günü saat 10.30 sularında güçlerimiz, Güney Kürdistan topraklarında bulunan Lêlîkan tepesindeki işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

Aynı gün güçlerimiz saat 11.40’ta Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê vadisindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

Yine aynı gün saat 14.50’de güçlerimiz Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişer tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.”