HPG: Hakkari ve Bradost’ta 20 asker öldürüldü

HPG gerillalarının Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçeleri ile Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde düzenledikleri eylemlerde en az 20 askerin öldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında Hakkari ve Güney Kürdistan’da Türk işgal güçlerine yönelik etkili eylemler düzenlendiğini bildirdi.

HPG-BİM, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 13 ve 14 Haziran tarihlerinde üç ayrı eylem gerçekleştirildiğini ve 12 askerin öldüğünü açıkladı. Yüksekova ilçesinde üç koldan düzenlenen bir eylemde 7 askerin öldürüldüğü bilgisi verildi.

ÇUKURCA’DA ÜÇ AYRI EYLEM: 12 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, “13 Haziran günü saat 18.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Xeregol tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

14 Haziran günü Çukurca’da düzenlenen eylemler şöyle sıralandı:

“Saat 08.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Merganış tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan bir düşman barınağının hedeflenip isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde, düşman barınağı imha edilmiş ve tespit edilebilen 8 asker öldürülmüştür. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri ise akşam saatlerinde skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Saat 10.50’de güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Koordine tepesindeki işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan bir düşman mevziisinin hedeflendiği bu eylemde, mevzii tümden imha olmuş ve mevzideki 3 düşman askeri de öldürülmüştür. Eylem ardından saat 16.00 sularında işgalcilere ait savaş uçakları alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.”

YÜKSEKOVA’DA ÜÇ KOLDAN EYLEM: 7 ASKER ÖLDÜ

Hakkari bölgesinde 14 Haziran’daki diğer bir eylem Yüksekova’da gerçekleşti. Bu eylemin ayrıntıları şöyle verildi:

“Saat 19.30’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Deriyê Cafer alanında konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınaklarım 3 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 7 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

SİDEKAN’DA SUİKAST: 1 ASKER ÖLDÜ

14 Haziran’da ayrıca Güney Kürdistan’ın Sidekan bölgesinde konumlanan işgalci güçler hedeflendi. HPG-BİM, “Saat 08.30’da YJA Star güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür” dedi.

LÊLÎKAN’DA İKİ AYRI EYLEM

Aynı gün Bradost bölgesindeki Lêlîkan’da işgalcilere ait mevzilere eylem düzenlendi. “Saat 09.30 ve 14.20’de güçlerimiz, yine Lêlîkan tepesine yönelik 2 ayrı eylem düzenlemiştir. Düşman tepesinde bulunan mevzii ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

DERSİM’DE KİMLİK KONTROLÜ

YJA Star gerillaları ise Dersim’de kimlik kontrolü yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi:

“13 Haziran günü saat 20.00 ile 21.00 arasında YJA Star güçlerimiz, Dersim - Ovacık yolunu denetime almış ve kimlik kontrolü yapmıştır. Yolu denetime alan güçlerimiz, süreç hakkında halka bilgilendirmelerde bulunmuştur.”