HPG: Hakkari ve Batman’da işgalcilere ağır darbe vuruldu

HPG, Hakkari ve Batman’da düzenlenen eylemlerde 17 askerin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada, Batman’da hayatını kaybeden 1 gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı.

HPG Basın Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Hakkari ve Batman’da düzenlenen bir dizi eyleme ilişkin yazılı açıklamada bulundu. HPG açıklamasında, eylemlerde bir zırhlı aracın imha edildiği ve en az 17 askerin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

GEVER’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

''Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 4 Eylül günü saat 17.30’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

HAKKARİ’DE ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ: 6 ÖLÜ

4 Eylül günü saat 08.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê vadisi ile Şundirê tepesi arasındaki yolda hareket halinde olan kobra tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Zırhlı aracın tümden imha edildiği bu eylemde 6 düşman askeri de öldürülmüştür.

BATMAN’DA EYLEM: 9 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

31 Ağustos günü saat 03.30 sularında güçlerimiz, Batman’ın Kozluk ilçesi kırsalında konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan düşman birliğinde tespit edilebilen 9 asker öldürülmüştür. Eylem sırasında fedaice savaşarak ağır yaralanan  Argeş yoldaşımız, düşman güçlerine esir düşmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır. İşgalci güçlerin aldığı ağır darbeler ardından Zengo, Heskê, Nû, Dêrşewa ve Çayxan köylerinde başlattığı operasyon halen devam etmektedir.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Argeş Amed
Adı Soyadı: Mizbah Yavuz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Aynur - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Ağustos 2018 / Batman

 

HAVA SALDIRILARI

4 Eylül günü saat 15.00 ile 17.00 arasında işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları; Zap bölgesine bağlı Çemço alanı ile Cehennem tepesi yamaçlarını, Xakurke bölgesine bağlı Aşutê vadisi ile Lolan suyu çevresini, Heftanin bölgesine bağlı Qesrokê alanını ve Kandil bölgesine bağlı Bêtalan köyü çevresini bombalamıştır. Bombardımanlar ardından ormanlık alanlarda yangın başlamıştır.

İşgalci TC ordusu çok sayıda savaş uçağı ile düzenlediği saldırılarda hiçbir sonuç elde edememiş ve herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır. Havuz medyası aracılığı ile topluma karşı psikolojik savaş yürüten işgalci TC devleti her gün saldırı düzenlediklerini ve sonuç elde ettikleri yalan haberleri kamuoyuna servis etmektedir.''