HPG: Hakkari ve Ağrı’da en az 30 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari ve Ağrı’da Türk ordusuna ağır darbe vurulduğunu ve onlarca askerin öldürüldüğünü açıkladı. BİM açıklamasına göre, en az 30 asker öldürüldü.

Yazılı açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçeleri ile Ağrı’nın Bazid ilçesinde Türk askerlerine yönelik eylemler hakkında bilgi verdi.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

ŞEMDİNLİ’DE 9 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

16 Kasım günü saat 11.30 sularında güçlerimiz, Colemerg (Hakkari)’in Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Adılbeg alanında bulunan Koordine tepesinden araziye çıkan askerleri uzun bir süre denetime almışlardır. Aynı gün 14.30 sularında güçlerimiz denetim altına aldıkları askerleri yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Yoğun ateş altına alınan düşman birliği hareketsiz bırakılmış ve gerçekleşen eylem sonucunda 1’i rütbeli olmak üzere 9 düşman askeri öldürülmüştür. Güçlerimiz asker cenazelerinin üzerinden 1 adet HK-33 ve 1 adet RPG-7 roketatar silahını ele geçirmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve savaş uçaklarının desteğinde çok sayıda skorsky helikopter ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. 17 Kasım günü işgalci TC ordusu saat 22.00 sularında ise Adılbeg vadisini bombalamıştır. Eylemi düzenleyen birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BAZİD’DE 15 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Mahir, Şehit Eylem ve Şehit Argeş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Kasım günü saat 10.05’te Agirî (Ağrı)’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serekani karakolu yakınlarında işgalci güçlere ait bir askeri konvoya yönelik eylem düzenlemiştir. Konvoyda bulunan tüm araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde reo tipi bir araç tümden imha edilmiş ve yine reo tipi bir araç ise darbelenmiştir. Ölü ve yaralı asker sayısının daha fazla olduğu bu eylemde tespit edilebilen 10 asker öldürülmüştür.

Eylem ardından obüs, havan ve tanklar ile alanı bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.

Aynı gün güçlerimiz bu eylem ile eş zamanlı olarak Bazid’e bağlı Vedat Özkaya tepesinde konumlanan düşman birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1’i tepe komutanı olmak üzere 5 düşman askeri öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca tepede bulunan radar cihazının bulunduğu bir araç ile zırhlı bir aracı hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu araçlar ise darbelenmiştir.

ÇUKURCA’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

17 Kasım günü saat 12.00’da güçlerimiz, Colemerg (Hakkari)’in Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Petrut tepesinde yol çalışması yürüten işgalci güçlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin ve iş makinelerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülürken bir kepçe aracı da imha edilmiştir.

YJA-STAR EYLEMİ: 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün eş zamanlı olarak YJA Star güçlerimiz Çelê’ye bağlı Girê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinde bulunan bina ve mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde hedef alınan bir asker barınağında yangın çıkmıştır. Ayrıca güçlerimiz askerlerin içinde bulunduğu bir kuleyi de imha etmiştir. İtfaiyeler ile yangına müdahale etmeye çalışan işgalci güçler çevresindeki alanları ağır silahlarla rastgele bir şekilde taramıştır. Bu eylemde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

HAVA SALDIRILARI

17 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Savaş uçakları saat 11.40’ta Avaşin bölgesine bağlı Kartal tepesini, saat 12.00’da Xakurke bölgesine bağlı Lolan suyu ile Ava Xakurke mıntıkasını, saat 21.00 ile 23.00 arasında ise Zap bölgesine bağlı Balında köprüsü ve Gundê Sitê çevresini bombalamıştır. Savaş uçaklarının Zap bölgesine bağlı Balında köprüsü ve Gundê Sitê mıntıkasını bombalaması sonucunda yöre halkına ait bağ-bahçeler zarar görmüş, yöre halkına ait bir kamyon ve kepçe ise imha olmuştur.