HPG, Hakkari ve Şırnak’ta vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin Hakkari, Şırnak ve Medya Savunma Alanları’nda düzenlediği eylemlerde en az dört askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri birliklerin iki kez hedeflendiği, Şırnak’ta bir kobra tipi askeri araca sabotaj eylemi düzenlendiği, Besta’da ise suikast eylemi yapıldığı bilgisini verdi. Açıklamaya göre üç eylemde en az 4 askerin öldüğü belirtirken, diğer bir çok eylemin net bilançosunun elde edilemediği ifade edildi.

ÇUKURCA’DA İKİ FARKLI EYLEM: 3 ÖLÜ

HPG tarafından yapılan açıklamada eylemlerin detayları şöyle yer aldı: “26 Haziran günüsaat 03.30’da güçlerimiz, Hakkari’ninÇelê (Çukurca) ilçesine bağlı Serzer Tepesi’nde işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepede konumlanmaya çalışan düşmanbirliğindeki 1 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz, 28 Haziran günüsaat 01.15'te yine Serzer Tepesi’nde işgalci TC ordusunun bir mevziisine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziisinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylemden ardından alanı rastgele tarayıp bombalayan işgalciler, skorsky tipi helikopterlerle ölüve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Eylemi geçekleştiren birimlerimiz başarılı bir şekilde üs alanlarına ulaşmışlardır.

XAKURKÊ'DE EYLEM: 1 ASKER ÖLDÜ

2.Medya Savunma Alanlarında devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde; YJA Star güçlerimiz 1 Temmuz günüsaat 14.30'da Xakurkê'ye bağlı Şehit Sarya Tepesi’nde bulunan işgalci TC ordusunun operasyon birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Bu eylemde 1 işgalci asker öldürülmüştür.

ŞIRNAK’TA KOBRA TİPİ ARACA SABOTAJ

3.Botan’da devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi çerçevesinde; güçlerimiz 30 Haziran günüsaat 18.30’da Şırnak il merkezi ile Gundıkê Melê köyüarasında bulunan Kron karakolu istikametinde ilerleyen kobra tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde zırhlı araçdarbelenmiş, ölüve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BESTA’DA SUİKAST

29 Haziran günü güçlerimiz Şırnak'ın Besta bölgesine bağlı Eyşedinkê vadisinde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölüve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”