HPG: Hakkari’de karakol vuruldu

HPG, Hakkari’de Türk ordusuna eylem düzenlendiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemdinli ve Çukurca’da düzenlenen eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG-BİM açıklamasında, ‘’şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusunu hedefleyen bir dizi eylem gerçekleştirmiştir’’ denildi.

Açıklamanın detayları şöyle:

ŞEMDİNLİ’DE KARAKOL VURULDU

17 Haziran günü saat 14.20’de YJA Star güçlerimiz Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Zeytê karakolu ve mevziilerine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

17 Haziran günü saat 06.10’da zırhlı araçlardan oluşan düşman konvoyu Hakkari’nin Çelê ilçesinden Hakkari merkeze doğru ilerlediği esnada güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı de tespit edilememiştir.

SUİKAST EYLEMİ

16 Haziran günü saat 15.40’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı olan Zavite karakolu yakınlarında konumlanan askeri bir birliği yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

16 Haziran günü 08.30 ile 09.30 saatleri arasında güçlerimiz Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Çeperê Şêxa mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HEREKOL’DA BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

İşgalci TC ordusunun 12 Haziran günü Siirt’in Herekol alanında başlattığı operasyonda bölgeye bağlı Şehit Canxurt alanında yaşanan çatışmalarda 1 gerillamız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Rêgeş Mışarê
Adı Soyadı: Mehmet Adıgüzel
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Cevahir - Ekrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2017 / Siirt