HPG gerillası Osman Asper son yolculuğuna uğurlandı

Yakalandığı hastalık sonucu 30 Mart’ta şehit düşen HPG gerillası Osman Asper (Serhed), Kandil’de düzenlenen tören ile sonucu son yolculuğuna uğurlandı.

Yakalandığı hastalık sonucunda Süleymaniye’nin Pênciwên ilçesinde 30 Mart’ta yaşamını yitiren HPG gerillası Osman Asper (Serhed) Kandil’deki Şehit Mehmet Karasungur Şehitliği’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Düzenlenen törene Asper’in ailesi, Tevgera Azadi ve çok sayıda kişi katıldı.

HPG gerillası Asper’in cenazesi Süleymaniye’den alarak, büyük bir konvoyla Kandil’e getirildi. Yol boyunca birçok yerde konvoy slogan ve zafer işaretleriyle karşılanırken, Sengeser’de ise halk “Şehit namirin” sloganıyla karşıladı.

 

Törende konuşan Tevgera Azadî üyesi Şiwan Bekir, “Şehitlerimiz son ana kadar direnerek, tarih yazıyor. Sonuna kadar şehitlerimizin yanında ocağız ve davalarının yürüteceğiz” dedi.

HPG gerillası Osman Asper’ın yakınları adına Ebdulrehman Alpa, “Serhat yaşamı boyunca örgüt çalışmalarında yer aldı. Şehit Serhat Kürt halkının, Kürdistan’ın şehididir. Şehitlerimiz onurumuzdur, sonuna kadar onlara sahip çıkacağız” diye konuştu.

KODAR üyesi Mezlûm Heften ise şunları söyledi: “Serhat, Bakur, Rojhilat, Başûr ve Rojava’da halkının özgürlüğü için mücadele etti. Önder Apo çizgisinde her zaman halkı için mücadele etti.”