HPG gerillalarından sivil katliamına karşı intikam eylemleri

HPG BİM, Türk ordusunun Güney Kürdistan’daki sivil katliamında yaşamını yitiren siviller anısına HPG gerillaları Gever’de intikam amaçlı bir eylem düzenlediğini açıkladı. Eylemde 10 asker öldürüldü.

İnternet sitesinde yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının Türk devlet güçlerinin Güney Kürdistan’daki katliamlarına karşı intikam eylemi düzenlediğini kaydetti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

İşgalci TC ordusunun savaş uçaklarıyla düzenlediği bombardımanlarda şehadete ulaşan 10 sivil yurttaşımızın anısına Colemerg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde bir intikam eylemi düzenlemiştir.

Güçlerimiz, 21 Eylül günü saat 19.50’de Gever ilçesine bağlı Wargenima karakolu istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlarından oluşan bir konvoyunu Yekmala Jor ve Bınyasêvê köyleri arasında hedeflemiştir. Bu eylemde kirpi tipi zırhlı bir araç tümden imha edilmiştir. Eylemde 10 düşman askeri öldürülmüş, sayısı tespit edilemeyen asker de yaralanmıştır.

Eylem ardından işgalci güçler alanı ağır silahlarla rastgele bir şekilde taramıştır.

GEVER’DEKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

18 Eylül günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Deriyê Esendere, Basan, Bılındbasan, Sorya, Bırdık köylerine yönelik başlattığı operasyonun büyük bir kısmı alandan geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusunun Hakkari’ye bağlı Sümbül alanında ve Gever’e bağlı Cilo bölgesinde başlattığı operasyonlar devam etmektedir. 21 Eylül günü saat 16.30 sularında işgalci askerler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

AMED VE DERSİM’DE OPERASYON

21 Eylül günü işgalci TC ordusu yaklaşık 5 bin askerin katılımı ile Amed’in Farqin ilçesine bağlı Şehit Kawa alanı ile Lice ilçesine bağlı Şehit Navdar ve Pêşkevir alanında bir operasyon başlatmıştır.

20 Eylül günü saat 23.50 sularında işgalci TC ordusu Dersim’e bağlı Rojdere alanında İnsansız Hava Araçları (İHA) desteğinde bir operasyon başlatmıştır. 21 Eylül günü sabah saatlerine doğru kobra tipi taarruz helikopterler Şehit Ferhat ve Miriç alanlarını bombalamış, ardından skorksy tipi helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. Bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır.

Operasyon 21 Eylül günü saat 18.00’da sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

OPERASYONDAKİ ASKERLERE EYLEM

Şehit Serdem ve Şehit Nûdem Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir eylem düzenlemiştir. Eylemde Nusaybin’in Bênava alanında operasyon düzenleyen işgalci TC birlikler hedeflenmiştir. 18 Eylül günü saat 06.00’da uzun süre denetim altında tutulan bir operasyon birliği iki koldan ateş altına alınmıştır. Bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylem ardından işgal ordusu kobra tipi helikopterlerle alanı yoğun bir şekilde bombalamış, bu bombardımanlar sonucunda köylülere ait bağ ve bahçelerde yangın çıkmıştır. İşgalci TC ordusunun kapsamını genişlettiği operasyon gizli birlikler ile devam etmektedir.

KANİREŞ’TE EYLEM: 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

14 Eylül günü Bingöl’ün Kanîreş (Karlıova) ilçesine bağlı Kızılağaç alanında İHA’ların desteğinde bir operasyon başlatmıştır. 15 Eylül günü saat 12.00 ve 21.30’da savaş uçakları, 16 Eylül günü saat 10.00 ile 11.00 arasında ise 5 kobra tipi taarruz helikopteri alanı bombalamıştır. Kobra tipi helikopterlerin bombardımanından sonra işgalci güçler skorsky tipi helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır.

İndirmeler ardından operasyonun 2 birliğine yönelik güçlerimiz eylemler düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliklerinden tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.

Darbelenen operasyon aynı gün saat 16.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda bırakılmıştır.

Özel savaş medyası operasyonda 7 gerillamızın şehit düştüğü yalan haberlerinin kamuoyuna servis etmiştir. Operasyon boyunca hiçbir kaybımız yaşanmamıştır.

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 20 ve 21 Eylül günleri Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir.

Bu kapsamda;

Savaş uçakları, 20 Eylül günü saat 21.45’de Zap bölgesine bağlı Karkêr alanını, saat 23.00’da Metina alanına balı Bazê köyü çevresini;

21 Eylül günü 21.00 ile 22.30 saatleri arasında Gare bölgesine bağlı Deşta Kafya alanını ve Kandil bölgesine bağlı Hiva tepesini;

Aynı gün 21.30 ile 22.00 saatleri arasında Metina alanına bağlı Hakkari tepesini, saat 22.00 ile 23.00 arasında ise yine aynı alanda bulunan Zendura tepesini bombalamıştır.

DERSİM’DE BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

8. 9 Eylül günü Dersim’in Nazimiye ilçesine bağlı Dokuzkaya alanında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Yaşanan çatışmadaki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Düşman güçlerine karşı göğüs göğüse savaşan Bawer arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit olan arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Bawer Faraşin
Adı Soyadı: Sinan Aslan
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Fatma - İzettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Eylül 2017 /Dersim

27 Ağustos günü Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Kaşak köyü yakınlarında işgalci TC ordusu askerleri ile karşılaşan bir gerilla birimimiz çatışmaya girmiştir. Ölü ve yaralı düşman askeri sayısının tespit edilemediği çatışmada, düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 2 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.MUTKİ’DE ÇATIŞMA

Şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Navdar Ruhat
Adı Soyadı: Maşallah İnan
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Aynur – Mehmet Samir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2017 / Bitlis

 

Kod Adı: Welat Norşin
Adı Soyadı: Ümit Erez
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Hediye - Tahsin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2017 /