HPG gerillalarından Siirt’te Türk askerlerine eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Siirt’in Eruh ilçesindeki Garisa tepesine konumlanmak isteyen askerlere yönelik eylem düzenlediğini açıkladı. Eylemde 3 asker öldürülürken, 2 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

“Şehit Serdem ve Şehit Nudem Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 16 Eylül günü Siirt’in Garisa alanında bir eylem düzenlemiştir.

Siirt’in Garisa alanında bulunan Eski Eruh tepesine konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliği, güçlerimizce hedeflenmiştir. İki koldan ateş altına alınıp etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinden tespit edilebilen 3 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır.

Eylem ardından işgalci güçler Garısa alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

GABAR KARAKOLUNDAKİ ASKERLER DE HEDEFLENDİ

23 Eylül günü saat 19.30’da güçlerimiz Şırnak’ın Gabar dağında bulunan TRT Gabar karakolundaki düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

24 Eylül günü güçlerimiz, saat 13.10 ve saat 15.50’de TRT Gabar karakolunu ikinci defa hedeflemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından işgalci güçler, alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

GERİLLA ALANLARI BOMBALANDI

24 Eylül günü 21.30 ile 22.00 saatleri arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Zap bölgesine bağlı Cehennem tepesi yamaçlarını ve Avaşin bölgesine bağlı Basya alanını bombalamıştır.”